VIDEO: Een Saoedische generatie is voorbij

Manuel Gonzalez
| 7 reacties
VIDEO: Een Saoedische generatie is voorbij
Foto: © SC

Saoedi-Arabië zit in een neerwaartse spiraal sinds 2006. In dat jaar haalde het land nog het WK, maar daarna ging het alleen maar bergaf.

Saoedi-Arabië begon in 1984 (eerste Aziatische titel) aan zijn succesvolle periode. Het plaatste zich voor het WK 1994 in Amerika (in de groep van België) en haalde zelfs de achtste finales. Ook in 1998, 2002 en 2006 was het land telkens aanwezig op de WK-eindronde, vier edities na elkaar.

In 1999 pakte het zelfs de vierde plaats op de Confederations Cup en in 1984, 1988 en 1996 werd het Aziatisch kampioen. Sami Al Jaber is één van de grootste spelers uit de Saoedische en Aziatische voetbalgeschiedenis, die scoorde op drie verschillende WK-eindrondes.

Ook Saeed Owairan,  Majed Abdullah en doelman Mohamed Al-Deayea zijn echte legendes van een Saoedische generatie. In 2010 kon het land zich niet plaatsen voor het WK na een nederlaag in de play-offs tegen Bahrein en in de eerste ronde van de Asian Cup 2011 haalde het nul op negen in de groepsfase tegen Japan, Jordanië en Syrië. De vrije val is ingezet. Saoedi-Arabië moet helemaal van nul opnieuw beginnen.

Bekijk hieronder het legendarische doelpunt van Owairan tegen België op het WK 1994

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties