Coosemans: "Heb respect afgedwongen bij mijn ploegmaats"

Coosemans: "Heb respect afgedwongen bij mijn ploegmaats"
Foto: © SC

Colin Coosemans staat vanavond tegen Eupen opnieuw tussen de Brugse palen. De 18-jarige doelman heeft echter geen angst, want zijn vuurdoop heeft hij al lang achter de rug.v

Coosemans had het als jonge doelman immers niet makkelijk."Als ik op training iemand coach, dan zei die bij de start van het seizoen nog: 'Ga jij me zeggen wat ik moet doen?'. Nu nemen ze het wel op. Door te presteren op het veld dwing je respect af. En ernaast mag je je niet laten wegdrummen als je eens wil biljarten", vertelt Coosemans in HLN.

Coosemans staat vanavond al voor de vierde keer in de basis. "Maar je hebt pas ervaring als je er vijftig of honderd hebt gespeeld. Het is iets, maar geen garantie dat je de volgende bal pakt. En daar gaat het om. Als derde doelman moet je natuurlijk ook een portie geluk hebben om je te kunnen tonen. Het is mede dankzij de blessure van Stijnen dat ik al zoveel mocht spelen."

Hij weet ook waar het gevaar vanavond vandaan gaat komen. "Je moet maar één keer naar Eupen kijken om te weten dat Lepiller speciale vrijschoppen kan trappen. Ik ga zeker de beelden nog eens bekijken, al denk ik niet dat hij ze twee keer op een identieke manier kan geven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties