Interview Gunter Thiebaut: "Onbegrijpelijk dat we voorlaatste staan"

Yves Brokken
| 7 reacties
Gunter Thiebaut: "Onbegrijpelijk dat we voorlaatste staan"
Foto: © SC

De Pallieters trekken zaterdag naar Cercle Brugge. Het is van moeten, want er zijn nog maar negen wedstrijden om zich in een veilige positie te voetballen. De winterstage in Egypte onder Sollied heeft alvast voor een andere dynamiek gezorgd.

Toenmalig trainer Herman Helleputte haalde aanvaller Gunter Thiebaut in de zomer van 2009 naar het Lisp. De intussen 34-jarige Vlaams-Brabander hielp de landskampioen van 1997 met zes goals mee aan de promotie, maar zit dit seizoen samen met de club in het sukkelstraatje. Twee trainerswissels, slechts 13 punten in 21 wedstrijden en een overtollige spelersgroep zorgden voor heel wat rumoerigheid binnen Lierse. Thiebaut gelooft dat de komst van Sollied het keerpunt kan betekenen.

“We hebben goed getraind onder die hete zon”, glimlacht Thiebaut. “We hebben ook veel en lang getraind, bij momenten echt afgezien. Voor de middag gingen we tot op het bot, en erna stonden we vaak nog twee uur op het veld. ‘Short and compact training session’, had Sollied eens vooraf gezegd. Dat heeft een uur en drie kwartier geduurd. Iedereen zat stikkapot.”

De visie van Sollied

“Voor de groep was het wel goed dat we eens andere lucht konden opsnuiven”, meent Thiebaut, die dit seizoen werd omgedoopt tot verdedigende middenvelder. “Het goede weer liet ons toe om beter te trainen en de zon geeft sowieso ook al nieuwe energie. De komende vier maanden worden heel belangrijk, dus de voorbereiding daarop is van cruciaal belang. We konden ook de negatieve sfeer die er hing eens van ons afzetten, al moet ik toegeven dat het gevoel zeker niet slecht was na die goede wedstrijden tegen Genk en Westerlo kort voor Nieuwjaar.”

De komst van de Noorse trainer Trond Sollied, die in België zijn strepen al verdiende bij AA Gent en Club Brugge, heeft iets losgemaakt binnen de spelersgroep van Lierse. “Sollied heeft een duidelijke visie”, bevestigt Thiebaut. “Hij wilde vanaf dag één zijn stempel drukken op ons voetbal. Zijn nadruk ligt nu op zijn basisprincipes die hij ons eigen wil maken. Sollied geeft vaak opmerkingen waarbij spelers eens moeten nadenken, maar langs de andere kant is hij vrij los, zonder dat we ons ook alles kunnen permitteren.”

Thiebaut verduidelijkt de visie van zijn coach. “Sollied wil dat we simpel en aanvallend voetballen. Afspraken in een wedstrijden zijn belangrijk. Maar hij wil ook dat er veel plezier gemaakt wordt, omdat hij gelooft dat je als speler niet kan presteren als je je niet goed in je vel voelt.”

"Bij Trond Sollied zijn commentaar op het oefenveld moeten we soms al eens nadenken wat hij precies bedoelt"

Lierse moet dus niet wanhopen. “Het is eigenlijk onbegrijpelijk dat we voorlaatste staan met deze groep”, schuddebolt Thiebaut. “We hebben al veel pech gehad, maar staan toch maar drie punten van een veilige plaats. Alles is dus nog mogelijk. We hebben ook nog voldoende thuismatchen waarin we de volle buit zouden moeten kunnen pakken.”

Met zijn 34 lentes mag Thiebaut stilaan aan zijn voetbalpensioen gaan denken. “Maar ik wil nog zo lang mogelijk voetballen”, reageert hij snel. “Dit is een fantastische job. Maar als bezige bij ben ik ook al met andere zaken bezig. Een vriend van mij heeft een makelaarsbureau en heeft al eens gepolst of dat niets voor mij is. En ik heb al een UEFA A-diploma. Alleen de Pro License ontbreekt nog.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties