Boussoufa: "Moeten veel beter kunnen met de bal"

Steurbaut Kersten
| 12 reacties
Boussoufa: "Moeten veel beter kunnen met de bal"
Foto: © SC

Gouden Schoen Mbark Boussoufa kon minder dan anders zijn stempel op de wedstrijd drukken, maar de kleine Marokkaan lag wel aan de basis van de openingstreffer van Guillaume Gillet. “We moeten veel beter kunnen.”

“We hebben geen grote match gespeeld”, beseft Boussoufa. “Daarvoor waren er te veel kleine foutjes en zat er veel te weinig ritme in de wedstrijd. We moeten beter kunnen met de bal. We gaven de bal te veel aan de tegenstander, maar je mag ook niet vergeten dat AnderlechtStandard een wedstrijd met veel emoties en veel druk is.”

Na de rust draaide het beter en vielen er twee doelpunten in zes minuten. “Tijdens de rust is er gezegd dat de kansen wel zouden komen en dat we de wedstrijd moesten openbreken. Na de pauze lieten we  met vlagen goed voetbal zien. De drie punten zijn uiteindelijk het belangrijkste. En we nemen ook revanche voor de wedstrijd uit de heenronde.”

Na de strafschopfout van Jelle Van Damme ging Boussoufa even langs bij Frank De Bleeckere. “Ik vroeg hem of het geen gele kaart was, maar hij zei dat Gillet met de rug naar doel stond en naar de andere kant liep. Daarom was het geen geel, dat volstaat voor mij.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties