Analyse Klaasjes verrassen leider Aalst in eigen huis

carol Vander Cruyssen
| 4 reacties
Klaasjes verrassen leider Aalst in eigen huis

Dankzij de stuntzege van St-Niklaas in Aalst en de zeges van Dessel en Hoogstraten, blijft de spanning bovenaan behouden. De beslissing in het tweede periodekampioenschap valt pas op 13 maart. Onderaan doen Temse en Brakel een uitstekende zaak.

Spannende tweede periode

Komend weekend begint de derde periode, maar de strijd om periode twee is nog bijlange niet gestreden. Met nog twee wedstrijden te gaan, bedraagt de kloof tussen het nummer 1 en 10 slechts drie punten. Hoogstraten en Dessel wonnen hun thuiswedstrijd tegen Hamme en Deinze, twee ploegen die nochtans goed op dreef waren. Op Hoogstraten viel de beslissing tegen Deinze op het uur. Het was topschutter Fockaert, die toen 2 maal kort na elkaar raak trof. Na de uitsluiting van bezoeker Van Mieghem, scoorde de ingevallen Swaegers nog een derde keer. De thuisploeg herstelde zich vlot van de uitschuiver op Brakel en is medeleider in de periodestand, samen met Deinze en Dessel. Na de uitsluiting van Remen moest Dessel Sport met een numerieke minderheid ploeg in vorm, VW Hamme, afhouden. De thuisploeg stak echter een tandje bij en Gielis scoorde de enige treffer van de partij. Het was de eerste nederlaag voor Hamme, sinds de komst van Van De Velde. De grootste verrassing in de tweede periodestand is ongetwijfeld Bornem. De ploeg kende een revival, na de aanstelling van trainer Chris Andries en staat plots op slechts 1 punt van het leiderstrio. Nadat vorige week in Coxyde werd gewonnen, ging geelrood opnieuw met de zege lopen in West-Vlaanderen. De Wilde kopte de Klein-Brabanders al vroeg op voorsprong, maar thuisploeg Waregem kwam gelijk via Vlaeminck. Nog voor de rust kwam Bornem opnieuw voor via De Keukeleire. Na een nieuwe gelijkmaker van Opbrouck, kon Bornem in de slotfase het laken toch naar zich toe trekken via goals van Martens en Verroken.

 Tweede thuisnederlaag voor Aalst

Sint-Niklaas kwam in Aalst al vroeg op voorsprong via Xavier Deschacht. Na handsbal verdubbelde De Keersmaecker op het uur vanop de stip de bonus. Enkele minuten later was de match definitief gespeeld met een tweede doelpunt van de broer van “Ollie”. In de slotfase kreeg bezoeker Janssens nog een tweede gele kaart en kon Verheyden de eer redden. De Klaasjes zetten hun opmars verder in de tabel en moeien zich ook nog in de strijd om de tweede periodetitel. Coxyde heeft op eigen veld duidelijk een patent op woelige slotfases. Na eerder Ronse en Oudenaarde, moest nu ook staartploeg Izegem de kelk tot op de bodem ledigen. De staartploeg kwam nochtans 2 maal op voorsprong, via Verbrugghe en Witteseale. Nieuwkomer Thor Laleman, in de Mercato overgekomen van KV Oostende ter vervanging van Papa Séne, scoorde tussendoor de gelijkmaker. In een zinderende slotfase kopte Verdonck de tweede gelijkmaker binnen. Even later verzuimden de bezoekers opnieuw op voorsprong te klimmen en dat brak hen uiteindelijk zuur op. Hillewaere kogelde een afvallende bal staalhard en enig mooi binnen. Bij een aangeslagen Izegem pakte Cnudde nog een tweede gele kaart. Een andere rode kaart zorgde voor een kantelmoment op het veld van Brakel. Bezoeker KM Torhout kwam via Cornelis al in de eerste minuut op voorsprong. Haezebroeck zorgde halverwege de eerste helft voor de gelijkmaker en kort daarop kreeg Brakel een strafschop en bezoeker Lavens rood voor een fout op Delie. Knipping zette de strafschop feilloos om. Kort na de rust besliste Ampe de match. Brakel trekt zich na een knappe zes op zes los uit de gevarenzone. 

Bijna vijf voor twaalf voor Wielsbeke

Geen rode kaarten, zelfs geen gele, maar helaas ook geen doelpunten en te weinig spektakel in de derby der Vlaamse Ardennen. De buren uit Oudenaarde en Ronse vonden wel elk éénmaal het doelhout op hun weg, maar voor de rest beleefden beide doelmannen een te rustige namiddag. Ronse blijft in de top 5, de Oudenaardse kanonnen van voor Nieuwjaar zijn wel erg stil geworden. Beide ploegen maken nog een waterkansje op de tweede periodetitel. In de marge van deze match viel het nieuws te rapen dat Stefan leleu twee jaar langer trainer blijft bij Oudenaarde. Geel-Meerhout kwam op Cappellen al na 10 minuten op voorsprong via Smeets. Aborah miste op slag van rust de kans op de gelijkmaker van op de stip. Cappellen probeerde in de tweede helft het tij te doen keren, maar meer dan een rode kaart voor Verboven, de negende al dit seizoen voor de Antwerpenaren. Cappellen blijft voorlaatste. Wielsbeke, allerlaatste in de stand, verloor met dezelfde score de zespuntenmatch tegen Temse. De Scheepsbouwers behaalden vorige week een duur bevochten punt in een inhaalmatch tegen Torhout. In een echt degradatieduel met weinig animo, scoorde Kubilskis kort voor tijd de enige treffer. Temse kan dank zij deze zege nu iets vrijer ademen, voor Wielsbeke wordt het stilletjes aan vijf voor twaalf… 

Nog 2 speeldagen te gaan in tweede periode

Komend weekend start in Derde Klasse A de derde periode. Door de winterse toestanden, werden 2 volledige speeldagen afgelast, waardoor de tweede periode nog niet afgelopen is. De twee inhaalmatchen worden gespeeld in het weekend van 12 en 13 februari en op zondag 13 maart. Het staat nu al vast, dat de beslissing over die periodetitel pas op die speeldag zal vallen…

Uitgestelde match:

SV Temse - KM Torhout: 1-1

Uitslagen speeldag 22

Hoogstraten - SK Deinze: 3-0

KRC Waregem - Bornem: 2-4

Dessel Sport - Hamme VW: 1-0

Eendracht Aalst - SK Sint-Niklaas: 1-3

Wielsbeke - SV Temse: 0-1

Cappellen - Geel-Meerhout: 0-1

Olsa Brakel - KM Torhout: 3-1

Coxyde - Izegem: 3-2

SV Oudenaarde - SK Ronse: 0-0

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties