Interview Dennis van Wijk: “Bergen is niet de eerste de beste club”

Yves Brokken
| 1 reacties
Dennis van Wijk: “Bergen is niet de eerste de beste club”
Foto: © SC

Sinds juli van vorig jaar konden we Dennis van Wijk nergens spotten als trainer, en dat was toch al eventjes geleden. Met RAEC Bergen heeft hij nu een nieuwe club. In die tussentijd deed hij scoutingopdrachten en ging hij naar Hawaï.

Dennis van Wijk lijkt wel voor eeuwig verbonden met SV Roeselare, waar hij gedurende vijf jaar, opgesplitst in twee periodes, hoogtes en laagtes kende. In juli 2010 kwam er in mineur een einde aan zijn West-Vlaamse avontuur. Tweedeklasser Bergen biedt hem nu een nieuwe sportieve uitdaging. En of Van Wijk happy is!

“Natuurlijk zie ik perspectieven bij Bergen, anders had ik hier nooit mijn handtekening gezet”, vertelt Van Wijk enthousiast over zijn aanstelling als Bergen-coach. “Dit is eerst en vooral een mooie club, ik heb hier met mijn volle bewustzijn getekend. De organisatie is hier echt op eersteklasseniveau. De accommodatie is top en er loopt heel wat individueel talent rond. Het is niet zo dat ik maar eender waar heb getekend. Als er geen basis is om op voort te werken, stopt het voor mij.”

Promotie, nú!

De volgende vraag ligt voor de hand: kan Bergen promoveren? “Dat is wel de bedoeling, ja. Dat is zelfs de ambitie nog voor dit seizoen. We liggen nu tien punten achter, dus om kampioen te spelen wordt het moeilijk. Maar als we de eindronde halen, is alles mogelijk. Daarin start iedereen op gelijke voet. Een club als Bergen móet de wil hebben om in eerste klasse te spelen.”

“We liggen nu tien punten achter, dus om kampioen te spelen wordt het moeilijk.
Maar als we de eindronde halen, is alles mogelijk.”

“Elke ploeg is anders, maar de ervaring die ik bij Roeselare opdeed, kan ik wel gebruiken om er hier bij Bergen iets van te maken”, weet Van Wijk. “Ik speelde al vaak tegen de degradatie, nu is het omgekeerd. Maar de grote lijnen blijven wel hetzelfde. Ervaring dient immers om je volgende doel te helpen bereiken en om een oplossing te vinden voor bepaalde situaties.”

Scouten en Ironman

Een half jaar zat Van Wijk zonder vast werk. “Ik heb niet stilgezeten. Naast mijn vele scoutingopdrachten voor Belgische en buitenlandse clubs ben ik een dag of achttien naar Hawaï geweest. Ik kende een aantal mensen die zouden deelnemen aan de Ironman daar en ik had zin om eens te zien hoe zij dat doen. Én ik had er de tijd voor”, lacht hij.

"Als je gaat solliciteren, zijn er vaak 30 à 40 kandidaten waar je moet mee afrekenen.
Ja, dan ben je gelukkig als je die job uiteindelijk te pakken hebt."

“Zo’n Ironman is toch een fantastische prestatie”, bewondert Van Wijk de triatleten. “Ik ben blij dat ik zo’n Ironman gedurende drie dagen mee intens heb kunnen ervaren. Er deden 51 Belgen mee, mensen met geweldig veel talent. Het was een enorme beleving.”

Terug naar het voetbal. “Na onder meer Cercle Brugge, KV Oostende en STVV ben ik het voetbal nog niet beu, hoor. Het is mijn werk. Ik ben zelf vroeg begonnen als prof, wat maakt dat ik geen hoger diploma heb. Ik kan dus alleen in het voetbal terecht. Voetbal is mijn stiel, maar het is niet altijd makkelijk om er werk in te vinden. Als je gaat solliciteren, zijn er vaak dertig à veertig kandidaten waar je moet mee afrekenen. Ja, dan ben je gelukkig als je die job uiteindelijk te pakken hebt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties