Edwin Van der Sar (40) zet punt achter carrière

Fabian Morren
| 8 reacties
Edwin Van der Sar (40) zet punt achter carrière
Foto: © SC

Edwin Van der Sar stopt na dit seizoen met voetballen. Dat heeft de 40-jarige doelman op de website van zijn managementbureau Sport-Promotion laten weten.

Van der Sar verdedigt nog steeds het doel van Manchester United, maar de Nederlander heeft nu toch besloten om er mee op te houden. "Ik kan niet echt een moment aanwijzen waarop dat gebeurde", reageert hij.

"Laten we maar zeggen dat het ging spelen vanaf het moment dat Annemarie (de vrouw van Edwin, red.) vorig jaar haar hersenbloeding kreeg. Ze heeft zich daar knap van terug geknokt, waarop we besloten nog een jaar in Engeland en dus bij Manchester United te blijven. Maar eenmaal bezig met het seizoen, begon de gedachte aan het afscheid toch wat nadrukkelijker te knagen", doet Van der Sar zijn verhaal.

"Het is een moeilijk en niet te sturen proces", vervolgt de record-international van Oranje. "Na een nederlaag dacht ik er anders over, dan wanneer ik weer een paar lekkere wedstrijden achter elkaar had gespeeld. Nee, mijn leeftijd speelde geen rol. Ik ben veertig jaar, maar ik voel me nog steeds fit. En toch is die beslissing er dan ineens. Vraag me niet hoe en waarom, maar plotseling weet je het. Dat het voldoende is geweest. Dat het tijd is geworden om meer aandacht aan je gezin te gaan schenken."

Van der Sar won met Ajax en Manchester United de Champions League en de wereldbeker voor clubs. Verder won hij de UEFA Cup, de Europese Super Cup, de Intertoto Cup. Met Ajax werd hij vier keer Nederlands kampioen en met Man United drie keer. De doelman won ook nog drie Nederlandse bekers, twee League Cups en drie Community Shields.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties