Germinal Beerschot benaderde Harbaoui zonder toestemming OHL

Steurbaut Kersten
| 24 reacties
Germinal Beerschot benaderde Harbaoui zonder toestemming OHL
Foto: © SC

Germinal Beerschot toont interesse in Hamdi Harbaoui, aanvaller bij tweedeklasser Oud-Heverlee Leuven. OHL is echter niet meteen bereid de Tunesiër te verkopen. “Germinal Beerschot leeft de reglementen niet na.”

Harbaoui is dit seizoen met dertien doelpunten een van de smaakmakers bij OHL. De prestaties van de 26-jarige aanvaller trokken de aandacht van Germinal Beerschot, dat met een bijna voltallig bestuur naar Leuven afzakte.

De Antwerpse fusieclub nam ook contact op met de speler. “Harbaoui heeft ons daarover ingelicht”, zegt Eddy Vandezande, sportief directeur bij OHL, aan Voetbalkrant.com. “Als club hebben wij geen contact gehad met Germinal Beerschot, laat staan dat ze een bod hebben uitgebracht. We zouden het ook niet aanvaard hebben. Voor het einde van het seizoen mag hij de club niet verlaten.”

Harbaoui ligt bij OHL nog tot juni 2012 onder contract. “Dan verwacht je toch dat ze ons op de hoogte brengen. (Volgens de voetbalreglementen mogen spelers die langer dan zes maanden onder contract liggen niet benaderd worden zonder toestemming van de club, nvdr.) Gelukkig is de speler correct gebleven en heeft hij alles onmiddellijk doorgegeven.”

Germinal Beerschot is niet de enige gegadigde voor Harbaoui. “Er zijn twee clubs uit de Nederlandse eerste klasse die hem volgen en een Duitse tweedeklasser”, stelt Vandezande. “Veel Belgische ploegen zullen er dus niet meer in het verhaal voorkomen. Voor Harbaoui is het nog maar het eerste jaar dat hij op een degelijk niveau traint.”

“En als we promoveren, is het nog niet zeker dat hij vertrekt. Hij woont in Leuven met zijn vriendin en staat op het punt om te trouwen. Harbaoui is heel gelukkig bij ons.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties