Competitievervalsing van Anderlecht of niet?

Fabian Morren
| 76 reacties
Competitievervalsing van Anderlecht of niet?
Foto: © SC

Anderlecht leende tijdens de winterstop spelers uit aan Eupen, Germinal Beerschot en Lierse. Paars- wit beïnvloedt zo mee de degradatiestrijd. Een vorm van competitievervalsing?

STVV-voorzitter Roland Duchâtelet relativeert in Sport/Voetbalmagazine. "Wij lenen geen spelers van Anderlecht", zegt hij. "U moet het probleem van uitlenen algemeen stellen, niet gelinkt aan één specifieke problematiek, in dit geval van degradatie. Vindt men dat het uitlenen van voetballers, een al jaren gangbare praktijk - ook in het buitenland - kan of niet?"

"Wat de Belgische situatie wel uitzonderlijk maakt in Europa, is dat de tweede transferperiode niet meer bij het begin van de terugronde valt, maar er middenin. En dan sluit ik mij aan bij een opmerking die Standard op 10 december in de profliga maakte. Die was dat er sprake kan zijn van competitiebeïnvloeding", aldus Duchâtelet.

"Neem nu het geval van Charleroi. Dat moest recent met een tussen haakjes 'mindere' ploeg Lierse partij geven, maar heeft zich ondertussen versterkt voor de wedstrijd tegen ons. Met andere woorden: een structureel nadeel van de huidige competitieformule is dat die transferperiode op een slecht moment valt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties