Newcastle haalt transfervrije Fin als vervanger Carroll

Maarten Van Bever
| 3 reacties
Newcastle haalt transfervrije Fin als vervanger Carroll
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Newcastle United zag op de laatste dag van de transferperiode spits Andy Carroll voor veertig miljoen naar Liverpool vertrekken. De club heeft nu de transfervrije Finse aanvaller Shefki Kuqi aangtrokken om het offensieve compartiment te versterken.

Newcastle slaagde er vlak voor het sluiten van de transferperiode niet meer in om een vervanger voor Carroll aan te trekken, maar met de transfervrije Kuqi heeft het nu alsnog een spits kunnen binnenhalen. Dat was ook nodig aangezien ook Shola Ameobi geblesseerd is uitgevallen, waardoor de club wel erg dun in de aanvallers kwam te zitten.

De 34-jarige Shefki Kuqi tekent tot het einde van het seizoen en heeft heel wat ervaring in Engeland. Hij debuteerde er tien jaar geleden bij Stockport County. Daarna speelde hij voor Sheffield Wednesday, Ipswich Town, Blackburn Rovers, Crystal Palace en Fulham. Bij zijn laatste club Swansea City werd zijn contract in onderling overleg ontbonden.

"We hadden nood aan een extra aanvaller, zeker na het wegvallen van Ameobi", vertelt trainer Alan Pardew. "Kuqi is wedstrijdfit, kent het Engelse voetbal en hij is direct inzetbaar. Dat is wat we zochten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties