Real en Barcelona genereren meeste inkomsten

Maarten Van Bever
| 12 reacties
Real en Barcelona genereren meeste inkomsten
Foto: © SC

Real Madrid en Barcelona genereerden afgelopen seizoen van alle Europese clubs de meeste inkomsten, zo heeft het accountantsbureau Deloitte bekendgemaakt. De omzet van Real Madrid bedroeg afgelopen seizoen 438,6 miljoen euro, Barcelona staat tweede met 398,1 miljoen euro.

Het is het zesde opeenvolgende jaar dat de Madrilenen deze financiële lijst aanvoeren. De omzet van Real is met 20 % gestegen ten opzichte van het seizoen 2008-2009. Barcelona zag haar omzet met iets minder dan tien procent stijgen. De top zes van de ranglijst van Deloitte blijft onveranderd ten opzichte van vorig seizoen. Manchester United completeert met 349,8 miljoen euro het podium, daarna volgen Bayern München, Arsenal en Chelsea.

Manchester City was de grootste stijger in de top twintig. City klom negen plaatsen en staat nu elfde op de ranglijst. Het is voor het eerst dat de top twintig meer dan vier miljard aan inkomsten genereert, een stijging van acht procent ten opzichte van vorig seizoen. Liefst 44 procent van het bedrag is afkomstig uit inkomsten door televisierechten. Ook deelname aan de Champions League is essentieel voor een topnotering in de geldlijst en een nieuw stadion staat garant voor extra inkomsten

"De cijfers geven aan dat de topclubs in het betaalde voetbal veerkracht tonen in de wereldwijde economische crisis. Zij bewijzen dat ze heel goed in staat zijn om die economische uitdaging op te pakken", aldus topman Alan Switzer van Deloitte die geen problemen verwacht voor de rijke clubs om in de toekomst te voldoen aan de strenge financiële regels van de Europese voetbalbond.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties