Ex-coach vol lof over Kennedy

Jelle Vereecke
| 12 reacties
Ex-coach vol lof over Kennedy
Foto: © SC

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Afgelopen weekend leerde België Kennedy Ugoala Nwanganga - kortweg Kennedy - kennen.

Racing Genk haalde de 20-jarige Nigeriaan in Finland, bij Inter Turku. Zijn coach daar, de Nederlander Job Dragtsma, spreekt in HLN vol lof over Kennedy. "Het is een heerlijke jongen om mee te werken. Hij heeft nul arrogantie, is leergierig, máár er is ook nog werk aan."

Dragtsma belde zondag nog met Kennedy. "Hij was heel gelukkig met zijn doelpunt tegen Standard, met zijn debuut ook. Hij heeft naar zijn zin in Genk, zei hij." Als niet-EU-lid waaide de spits, net als vele andere jonge spelers, Finland binnen. "Maar na twee trainingen met het eerste elftal heb ik onmiddelijk gezegd: die moeten we houden. Er zat potentie in."

Kennedy bezat de typische eigenschappen van een Nigeriaanse speler: "Hij had die goeie basistechniek, dat intuïtieve in zijn spel. Maar hij was tactisch niet geschoold, hij was de Europese manier van spelen niet eigen." De jonge Nigeriaan maakte op korte tijd echter tactisch en fysiek erg veel progressie. Hij paste zich ook goed aan aan het koude Finland. "Hij liep hier, ondanks de kou, toch elke dag vrolijk rond. Ik kan me geen dag herinneren dat hij niet lachte."

"In de Europese voorrondewedstrijd tegen Genk heeft hij zijn transfer afgedwongen. Daar heeft hij laten zien dat hij een niveau hoger aankon. Nu komt het er voor hem op aan om nog stappen te zetten", zegt Dragtsma over de diepgelovige spits. Kennedy heeft immers naast zijn relatie met een 19-jarige Finse ook een diepe band met God.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties