Koulibaly: "Zoon Kaddafi bood mij fikse opslag"

Jelle Vereecke
| 6 reacties
Koulibaly: "Zoon Kaddafi bood mij fikse opslag"
Foto: © SC

Volg KV Mechelen nu via WhatsApp!

Pan Pierre Koulibaly, zo heet de nieuwe spits van KV Mechelen. Hij viel dit weekend in en scoorde meteen voor eigen publiek.

Een droomscenario voor de 24-jarige Burkinees. Koulibaly kwam over van het Libische Al-Ittihad Tripoli, waar hij vorig seizoen 21 keer scoorde. Het niveau in Libië mag niet onderschat worden volgens de KVM-spits. "Je mag de evolutie die het Libische voetbal de laatste jaren doormaakt niet onderschatten", aldus Koulibaly in HLN. "Egyptenaren, Marokkanen, zelfs enkele Brazilianen proberen via Libië Europa binnen te geraken. Er wordt veel professioneler gewerkt. Het bewijs daarvan is dat Libië in 2013 de Africa Cup mag organiseren."

Pan Pierre zat samen met zijn tweelingbroer Paul in het 'centre de formation' van Auxerre in Burkina Faso. "Ik herinner me dat er toen zelfs een scout van Anderlecht is komen kijken." Via Etoile Ouagadougou kwamen de broers in Libië terecht. "Voetbal was voor ons de enige manier om aan de armoede te ontsnappen. De levenskwaliteit in Libië is veel beter dan in de rest van Afrika."

De zoon van de Libische leider Kaddafi probeerde alles om Koulibaly in Libië te houden. "Maar om als voetballer echt door te breken moet je naar Europa. Ik kreeg een fikse opslag, maar mijn beslissing stond vast." De vrouw van de KVM-spits zit voorlopig nog in Burkina Faso. "Er moeten nog een aantal administratieve zaken geregeld worden, maar we bellen dagelijks. We zijn nog maar een half jaar getrouwd, ik mis haar enorm. Eens ze hier is, zal ik pas echt onder stoom komen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties