“Niet verstoppen achter omstandigheden”

“Niet verstoppen achter omstandigheden”
Foto: © SC

Na de 2-1 nederlaag tegen Lierse komt er een einde aan de mooie reeks van KV Mechelen. Beide ploegen moesten het doen zonder de winteraankopen, omdat het ging over een inhaalwedstrijd. Ex-Pallieter Seth De Witte viel in de tweede helft in, maar kon het tij niet keren.

 “Het is echt balen dat wij deze derby tegen Lierse verliezen. Het is een bittere pil omdat wij een mooie reeks hadden neergezet. We kwamen 2-0 achter en na de aansluitingstreffer konden wij geen druk naar voren zetten. De kans op een gelijkspel werd hierdoor kleiner. Deze zege was belangrijk voor de spelers en supporters”, verklaart De Witte

Omdat het ging over een inhaalmatch waren tal van spelers niet speelgerechtigd. Mechelen speelde hierdoor zonder echte spits. “Het is zo dat we hebben moeten puzzelen aan ons elftal, maar dat mag geen excuus zijn voor het verlies. Hierdoor kregen we niet genoeg druk naar voren en is het moeilijk om goede kansen bijeen te spelen. Als de bal van Iddi binnengaat, krijgen we een totaal andere wedstrijd.”

Het leek alsof de spelers van Mechelen vermoeid waren, maar volgens De Witte is dit normaal na een zware periode. “Het is zo dat we minder fris zaten deze wedstrijd, maar het is een zware periode met veel opeenvolgende matchen. We mogen ons hier echter niet achter verstoppen.”

Volgende week geeft KV Mechelen Racing Genk partij. “De wedstrijd tegen Genk is geen cadeau voor ons. Het is nu aan ons om de knop om te zetten en deze nederlaag niet te langen hangen. Vanaf morgen moeten wij ons focussen op Genk”,  vertelt De Witte.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties