Barcelona geeft voorsprong uit handen

Michiel Derwael
| 45 reacties

Arsenal- Barcelona stond te boek als dé wedstrijd van de achtste finales in de Champions League. Uiteindelijk bleek Arsenal te sterk te zijn voor de Spanjaarden. Door doelpunten van Van Persie en Arshavin ziet de uitgangspositie voor de return er goed uit.

Het was een hevig spelbegin met veel kansen aan beide kanten. Arsenal startte sterk aan de wedstrijd en grijpt Barcelona meteen bij de keel. Van persie krijgt in de eerste minuten een goede kans, maar hij mist. De Spanjaarden komen meer en meer in de wedstrijd en op het kwartier krijgt Messi een niet te missen kans. Hij komt alleen voor Szczesny, maar lepelt de bal net naast het doel.

Barcelona neemt het spel over van de Britten en dat resulteerde in de 0-1 van David Villa. Een knappe pass van Messi zette de spits alleen voor doel en hij schuift de bal door de benen van de goalie. De 0-2 hing in de lucht, maar een doelpunt van Messi wordt terecht afgekeurd.

De tweede helft kon Messi de match beslissen, maar hij vond het doel niet. De Argentijn heeft nog steeds niet scoren op Engelse bodem. Uiteindelijk krijgen de Spanjaarden het deksel op de neus. Van Persie maakt een kwartier voor tijd de gelijkmaker vanuit een scherpe hoek. Enkele minuten voor tijd maakt Arshavin de winnende treffer op aangeven van Nasri.