Preud'homme wil op alle fronten meestrijden

Maarten Van Bever
| 6 reacties
Preud'homme wil op alle fronten meestrijden
Foto: © SC

Donderdag ontvangt FC Twente in eigen huis Rubin Kazan voor de terugwedstrijd van de Europa League. Ook in de competitie en de Nederlandse beker doet de club uit Enschede het erg goed. Trainer Michel Preud’homme wil echter geen prioriteiten stellen.

Preud'homme wil geen onderscheid maken tussen de Eredivisie, de KNVB-beker en de Europa League. “Dan zou ik me ongeloofwaardig maken”, sprak de Twente-coach aan de vooravond van de return tegen Rubin Kazan. Ondanks een 2-0 voorsprong uit de heenmatch, zal Twente dus niet met de handrem spelen.

"In de eerste helft van dit seizoen heb ik van de spelers gevraagd heel hard te werken om in de Champions League tenminste derde te worden", stelt Preud'homme. "Dat is gelukt. Moet ik dan nu vragen het in de Europa League maar rustig aan te doen, omdat het ten koste van de competitie kan gaan? Nee, toch?"

Preud’homme is er zich van bewust dat het meestrijden op verschillende terreinen niet altijd zonder risico’s is. "Er zijn clubs die tot het eind meedoen voor alle prijzen en toch met lege handen komen te staan. Dat is een risico. Er bestaat een kleine kans dat ons dat overkomt. Ook al zou dat gebeuren dan hebben wij wel met heel veel vreugde heel lang meegedaan. Ik denk ook dat ons dat respect oplevert."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties