Proto: "Natuurlijk teken ik direct voor strafschoppen"

Proto: "Natuurlijk teken ik direct voor strafschoppen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Silvio Proto houdt de moed er in. De doelman van Anderlecht hoopt dat er penalties uit de bus komen. "We zullen ze er deze keer wel instampen dan", knipoogde Proto.

Proto is er niet de man naar om naar motivatie te moeten zoeken, die heeft hij immers altijd op zak zitten. Of dat ook geldt voor zijn ploegmaats... "Natuurlijk zijn we gemotiveerd", benadrukte Proto. "Dit is de Europa League. Zoveel van die matchen speel je niet in een seizoen. Dit is een moeilijke periode waar we door moeten. Vanavond moeten we spelen voor wat we waard zijn."

Onmogelijk staat blijkbaar niet in het woordenboek van de doelman. "Ajax gaat aanvallen en daar kunnen wij misschien van permiteren. Dat ze het misschien iets relaxer zullen aanpakken? Daar geloof ik niets van. Ik denk dat ze zo snel mogelijk een doelpunt willen maken om onze moraal helemaal af te snijden. Misschien kunnen wij dan gebruik maken van de ruimte die er komt. We snakken immers naar eerherstel."

Boussoufa gemist

Boussoufa zal er vanavond niet bijlopen. "In de groep hebben we niemand die Bous kan vervangen, dus moeten we boven onszelf uitstijgen. Ook zonder hem hebben we al topresultaten gehaald."

Acht matchen bleef Silvio Proto ongeslagen in de competitie. In twee matchen (Ajax en Westerlo) kreeg hij er vijf om de oren. "Iedereen is verantwoordelijk voor tegendoelpunten, niet alleen ik. Ik ben niet blij als ik een goal binnenkrijg."

Misschien kan Proto zich wel herstellen als Anderlecht 0-3 wint en het op penalties aankomt. "Ik teken onmiddellijk voor dat scenario", zei hij. Al heeft hij ook wel in het achterhoofd dat Anderlecht dit seizoen nog niet veel deed met die strafschoppen. "Ja, maar nu zullen ze wel binnengaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties