AZ krijgt begeleiding van Leuvens Topsportlab

Michiel Derwael
| 3 reacties
AZ krijgt begeleiding van Leuvens Topsportlab
Foto: © SC

Het Nederlandse AZ Alkmaar heeft een overeenkomst gesloten met het Leuvense Topsportlab. Het lab is een uitloper van de KU Leuven en houdt zich bezig met het verhogen van de beschikbaarheid, efficiëntie en productiviteit van spelers door professioneel prestatiemanagement en blessurepreventie.

Na Anderlecht, Club Brugge, Willem II en het Belgische hockeyteam heeft ook AZ de weg gevonden naar het Leuvense labo. Begin januari werden de spelers van de A-kern voor het eerst getest.Op basis van deze fysieke en blessurepreventieve tests geeft het lab een reeks gerichte adviezen mee aan AZ .

Het doel is om een fysiek profiel van de spelers te bepalen en blessuregevoelige zones in kaart te brengen. Dit gebeurt door middel van gerichte programma's die erna worden bijgestuurd. Het lab zal ook in de toekomst nauw blijven samenwerken met de medische en technische staf van AZ. Bij AZ speelt onze landgenoot Maarten Martens.

Het Topsportlab is ongeveer jaar geleden van start gegaan. Het Leuvense bedrijf wil in de toekomst nog meer buitenlandse clubs begeleiden. Er zou interesse zijn van ploegen uit de Premier League en de Bundesliga.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties