Evergem kan Rapide Lebbeke niets in de weg leggen

Gentil Dossche
| 6 reacties
Evergem kan Rapide Lebbeke niets in de weg leggen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Opdracht volbracht voor de bezoekers die al voor de rust de match beslisten. De jonge thuisploeg kon op geen enkel moment de schijn ophouden ook maar iets te kunnen oogsten.

Van bij de start nam Rapide de wedstrijd in handen en Evergem liep achter de feiten aan. Toen Bram De Roover een inworp in de voeten van Diederik Van Driessche kopte was het resultaat eigenlijk al gekend (8’). De bezoekers drukten de thuisploeg achteruit maar Tim Hélin gaf geen krimp bij pogingen van Dieter De Smedt, Lendert Putteman, De Roover en Jeroen Scheerlinckx. Op een knal van Michael Mannaerts had de thuisgoalie een knappe save in huis (20’). Seconden later haalde Hélin met bravoure een kopbal van De Roover uit de benedenhoek. De dribbelende Putteman en ook De Smedt vonden Hélin op hun weg. Jeff De Visscher bereikte Lendert Putteman met een verre voorzet en nu was het wel raak (36’). Een overhoekse knal van Kevin Scheerlinckx ging nipt naast de verste paal. D. Van Driessche stuurde Bram De Roover diep en Hélin mocht zich terug omdraaien (42’).

Zelfde spelbeeld na de rust met een enthousiaste maar onmondige Evergem en een controlerend Rapide Lebbeke. Mannaerts vlamde een voorzet in één tijd op Hélin en D. Van Driessche dwong de thuisgoalie tot een knappe parade (47’). Even later devieerde Putteman een voorzet nipt naast. Aan het uur mocht Kevin Kesteleyn even de handen uit de zakken halen bij een kopbal van Tom Persan. Hélin had een knappe save in huis bij een schot van Bart Van Driessche (75’). Een poging van De Roover werd afgeblokt, viel voor de voeten van Youssef Hallouzi en die knalde de eindstand op het bord.

Volgende zaterdag is Rapide gastheer voor Melsele. Zondag trekt Evergem naar Bellem.

Evergem Center: Hélin, Steyaert, Eryuruk, Van de Sompel (29’ Cooreman), Godfroid (62’ De Meyer), De Puydt, Halilaj, Michiels, De Meulenaere (46’ Baeten), De Troch, Persan.

Rapide Lebbeke: Kesteleyn, K. Scheerlinckx, De Visscher, Wauters, J. Scheerlinckx, Putteman (60’ B. Van Driessche), D. Van Driessche, Mannaerts (60’ Hallouzi), De Smedt, De Roover, Van den Abbeele (60’ Verhaegen).

Doelpunten:8’ D. Van Driessche 0-1; 36’ Putteman 0-2; 42’ De Roover 0-3; 83’ Hallouzi 0-4

Kaarten: geen

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties