Timmermans: "Dit is louter een compromis van het geld"

Timmermans: "Dit is louter een compromis van het geld"
Foto: © SC

Volg KV Mechelen nu via WhatsApp!

In december stond de G4 nog alleen in zijn strijd om de play-offs te behouden. Twee maanden later keerden heel wat clubs hun kar, zo ook KV Mechelen. "We hebben voor het geld gekozen", geeft KVM-voorzitter Johan Timmermans toe.

Het geld is de enige reden om mee in het verhaal van de G4 te stappen", onkrachtte Timmermans de bewering van Pro League-voorzitter Ivan De Witte dat het akkoord niet afgekocht was. "Dit is louter een compromis van het geld. We slaagden er immers niet in om de play-offs af te schaffen. Daarvoor is de macht van de grote clubs te groot."

"Zij hebben de sleutel van het tv-contract in handen. Als elke club individueel zijn rechten zou moeten verkopen dan verliezen wij 2 miljoen euro per jaar. Dat is een fundamenteel verschil in ons budget en zou betekenen dat we het sportief met heel wat minder middelen zouden moeten rooien."

"Wat was het alternatief voor ons? Een groot deel van ons budget de komende seizoenen kwijt spelen en geen financiële compensatie omdat de voetbalbond het zaakje zou uitklaren? Dan waren we veel geld kwijt, was er geen nieuwe studie besteld en het resultaat – play-offs behouden – was hetzelfde geweest.’

Het nieuwe degradatiesysteem was een eis van Lokeren. "Voor hen een conditio sine qua non waarmee de meeste clubs akkoord gingen", aldus Timmermans op website van de club. "De G4 deden nu een toegeving van 1.800.000 euro voor de clubs die aan play-off 2 deelnemen plus de vijftiende als die zich handhaaft."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties