Nieuwe scouts: "Spelers moeten fier zijn om voor Club te spelen"

Jarryd Naegels
| 39 reacties
Nieuwe scouts: "Spelers moeten fier zijn om voor Club te spelen"
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Club Brugge stelde gisteren de gloednieuwe scoutingscel voor. Opvallend is dat er een hele resem oudgedienden opnieuw bij blauw-zwart terechtkomen. “We zijn blij dat we dit mogen doen”, klinkt het unaniem.

Het scoutingsapparaat zal onder leiding staan van Raymond Mommens. Hij krijgt vaste scouts, netwerkscouts en freelancers onder zich. Henk Houwaart is één van die vaste medewerkers. De 66-jarige scout is blij met zijn werk. “Ik doe dit met hart en ziel.”

Droom in vervulling
"Ik ben enorm blij dat ik dat mag doen. Ik heb trouwens al wat wedstrijden gezien in Dubai. Ook in Cyprus ben ik al geweest. Of ik al een goede speler heb  gezien? Ja, maar hij moet bij Club passen."

Kenneth Brylle is een andere voltijdse scout. "Dit is eigenlijk een droom die in vervulling gaat", zegt hij trots op zijn aanstelling. "Maar ik zal naast het scouten ook de spitsen trainen", merkt hij op met een grote glimlach.

Karakter tonen
Over één ding zijn Houwaart en Brylle het eens. "We moeten spelers halen die fier zijn om het shirt van Club te mogen dragen. Spelers die enthousiast zijn en karakter tonen." Ze krijgen het gezelschap van Stephane Van der Heyden die ook vast in dienst komt. "Bij Lokeren bekijk ik nu ook al heel veel matchen hoor", zegt de huidige assistent-coach van Lokeren. "Bovendien zal ik hier ook de middenvelders gaan trainen."

Naast de vaste mensen zal Club ook gebruik maken van heel wat netwerkscouts. Zo zullen Anders Nielsen en Rune Lange Scandinavië afspeuren naar talent. "Ik ben hier laaiend enthousiast over", knikt Nielsen. Momenteel is hij coach bij een Deense tweedeklasser. "Maar dat valt perfect te combineren", verzekert hij.

Lange was in een recent verleden nog spits van Club Brugge. Ondertussen werkt hij in een bank in Oslo. "Ik ken de Scandinavische markt heel goed", weet hij. "Ik zal Club dan ook goed kunnen helpen."

Aussies op komst
Paul Okon neemt dan weer Australië en Azië voor zijn rekening als netwerkscout. "In Australië lopen er heel wat goede voetballers rond", zegt Okon. "Die jongens willen graag naar Europa komen. Ik zal Club helpen om die naar Brugge te laten komen. Er moet binnenkort weer een Aussie bij blauw-zwart zitten", besluit hij al lachend.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties