Chadli laat bedrijvige Mertens teleurgesteld achter

Steurbaut Kersten
| 4 reacties
Chadli laat bedrijvige Mertens teleurgesteld achter
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nacer Chadli heeft de strijd met boezemvriend Dries Mertens gewonnen. FC Twente stoot door naar de halve finale van de KNVB-beker na een doelpunt van Marc Janko. Mertens bleef na een goede partij teleurgesteld achter.

Een makkelijke kwalificatie werd het echter niet voor de club uit Enschede. Mertens zorgde voor het eerste gevaar van de wedstrijd. De Rode Duivel passeerde Roberto Rosales, ex-AA Gent, maar besloot naast.

Chadli wilde niet onderdoen voor zijn voormalige ploegmaat bij AGOVV Apeldoorn. Zijn vrije trap belandde maar nipt naast. En ook die andere Belg, Bart Buysse, eiste een hoofdrol op. De linkspoot lag bijna aan de basis van de openingstreffer, maar Janko vergat het af te maken. De Oostenrijker mikte het leer op de paal.

“Ik wil die beker absoluut winnen”, liet Mertens woensdag nog weten in een gesprek met Voetbalkrant.com. Hij probeerde er dan ook alles aan doen om Utrecht naar de laatste vier te loodsen. Twente-doelman Sander Boschker liet onze landgenoot echter niet scoren.

Het doelpunt viel echter nog aan de andere kant. Janko, eind deze maand met Oostenrijk tegenstander van de Rode Duivels, werkte een voorzet van Luuk De Jong tegen de touwen. Mertens en co geslagen tegen de grond, Chadli staat een stap dichter bij zijn eerste prijs op het hoogste niveau.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties