Boussoufa op laatste persconferentie: "Eind goed, al goed"

Boussoufa op laatste persconferentie: "Eind goed, al goed"
Foto: © SC

Als een grote meneer heeft een kleine Marokkaan afscheid genomen van België en Anderlecht in het bijzonder. Mbark Boussoufa gaf voor meer uitleg over zijn veelbesproken transfer naar Anzhi Makhachkala en het afspringen van zijn overgang naar Terek Grozny.

De (te) kleine perszaal van Anderlecht barstte bijna uit zijn voegen door de aanwezigheid van ongeveer een zestigtal journalisten en veertien cameraploegen. Mbark Boussoufa gaf uitleg over de meest bewogen week uit zijn carrière. "Mentaal was het heel moeilijk", gaf hij toe. "De kranten stonden vol over mij en iedereen belde me om meer nieuws, maar ik mocht niets zeggen natuurlijk. Maar ja, eind goed, al goed."

"Ik had mijn redenen"
Ondanks herhaaldelijk doorvragen wou Boussoufa weinig zeggen over het afspringen van de transfer naar Grozny. "Er zijn verschillende dingen gebeurd. Ik ga niet alle redenen opnoemen", aldus de 26-jarige dribbelaar. "Ik weet wat ik zelf wil en de beslissing is altijd aan mij geweest. Uiteindelijk ben ik de enige die de keuze moest maken."

"Bij de onderhandelingen was ik zelf niet bij. Mijn vertegenwoordigers hebben alle gesprekken gevoerd. Met Grozny zijn ze niet tot een akkoord gekomen en dat is alles. Ik wil de club wel bedanken voor hun interesse in mij. Ik wil ook benadrukken dat ze het spel altijd eerlijk gespeeld hebben."

"Nog steeds veel ambitie"
Over het waarom van de transfer dan, want Boussoufa verlaat de club enkele weken voor de play-offs beginnen. "Eindelijk een vraag over het sportieve", zuchtte hij. "Maar ik moest nu de stap zetten of misschien wel nooit meer. Rusland heeft een topcompetitie. Ik had nooit durven dromen dat ik daar zou voetballen. Natuurlijk zet ik financieel ook een stap vooruit, maar wat voor mij belangrijk is, is dat ik in die competitie nog kan groeien."

"Het is moeilijk Anderlecht te verlaten net voor de play-offs, maar ik merkte de afgelopen maanden bij mezelf dat ik nog heel wat ambitie heb. Voor mij is Anzhi ook geen eindstation. Ik wil werken om hogerop te raken."

"Ik hou me niet bezig met politiek"
Eén keer maakte Boussoufa zich boos toen de aanwezige journalisten maar vragen bleven stellen over de voorzitter van Terek Grozny, Ramzan Kadyrov, en de veiligheid in Tsjetsjenië. "Ik ga naar Rusland om te voetballen, van politiek weet ik weinig tot niets. En daar hou ik me ook niet mee bezig. Ik wist niks over de man. Ik heb met Ruud Gullit over het sportieve gesproken en over niets anders."

Bouss had ook nog een boodschap voor de supporters. "Ik ga de supporters enorm missen. Ze hebben me altijd gesteund. Ik zal het nooit vergeten en hoop dat ik nog de kans krijg om afscheid van hen te nemen. Ik zit wat met een dubbel gevoel. Ik ben gelukkig dat ik deze kans krijg, maar tegelijk ongelukkig dat ik mijn tweede thuis moet verlaten."

Vandaag neemt de assistenkoning nog afscheid van zijn ploegmaats. "Ik ga de jongens straks nog groeten. Ja, het wordt moeilijk, maar in een kleedkamer weet je dat je vrienden bent voor een tijdje. Je moet er altijd rekening mee houden dat sommigen vertrekken. Ik had dat indertijd ook met Tchité, maar je moet door."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties