Coulibaly: "Nu kampioen of binnen tien jaar"

Coulibaly: "Nu kampioen of binnen tien jaar"
Foto: © SC

Bij AA Gent is er al één iemand die heel het seizoen in de titel gelooft: Elimane Coulibaly. Zijn ambitie werd eerst nogal smalend ontvangen, maar kijk: de lachers krijgen ongelijk. Want Gent staat (na deling van de punten) op twee eenheden van Anderlecht.

"Dit jaar moet het gebeuren", benadrukt Coulibaly in HLN. "Spelen we nu geen kampioen, dan zullen we nog zeker tien jaar moeten wachten. 'Now or never' is iets te zwaar uitgedrukt. Het is 'now or very late'. Echt waar, dit is onze kans. En ik ben niet de enige speler die er zo over denkt. Je ziet op training dat het vertrouwen bij de spelers groot is. Ook bij mij, maar dat is altijd het geval."

Coulibaly is de man in vorm, maar tegen Cercle vond hij de netten niet. "Ik voelde al snel in de wedstrijd dat het niet zou lukken. Ik heb er alles aan gedaan om toch te scoren. Zonder succes. Maar hoe meer ik speel, hoe beter ik word. Je kan me met een diesel vergelijken. In het begin van dit jaar had ik het moeilijk, maar nu voel ik me beter."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties