Leekens: "Meer mogelijkheden met Vanden Borre"

Steurbaut Kersten
| 24 reacties
Leekens: "Meer mogelijkheden met Vanden Borre"
Foto: © SC

Op 5 september 2009 speelde Anthony Vanden Borre zijn laatste wedstrijd voor de Rode Duivels. België ging in Spanje met 5-0 onderuit. Bijna achttien maanden later krijgt ‘VDB’ een nieuwe kans.

Door de blessure van onder andere Marouane Fellaini en Thomas Vermaelen was Georges Leekens genoodzaakt om wat te schuiven in zijn selectie.

“Vooral op het middenveld zorgen de blessures voor problemen”, stelt Leekens. “En iemand als Vanden Borre kan je zowel in het midden, rechts of centraal, als achteraan in je ploeg zetten. Dat geeft me meer mogelijkheden.”

Het is toch opvallend, Vanden Borre komt na een mindere periode eigenlijk nog maar net terug kijken. “Hij heeft nu bij Racing Genk een basisplaats veroverd. Hopelijk kan hij bij de Rode Duivels die lijn doortrekken. Iedereen weet dat hij veel potentieel heeft.”

Mogelijk krijgt Vanden Borre bij de nationale ploeg zijn vertrouwde stek op de rechtsachter terug. “Tegen Oostenrijk had Alderweireld het heel moeilijk tegen Arnautovic”, weet Leekens nog. “Daar moeten we een oplossing voor vinden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties