Wolk zorgt voor koelere temperaturen tijdens WK 2022 in Qatar

vincent david
| 3 reacties
Wolk zorgt voor koelere temperaturen tijdens WK 2022 in Qatar
Foto: © SC

Tijdens het WK 2022 in Qatar zullen de spelers kunnen voetballen in koelere temperaturen. Ingenieurs zijn volop bezig met de ontwikkeling van een “artificiële wolk".

De voorbereidingen van De Wereldbeker in 2022 zijn nog niet meteen aan de orde maar toch zijn ze al volop aan de gang. In december werd het WK van 2022 nog toegewezen aan Qatar. Omdat het in de zomer tot extreem warme temperaturen kan oplopen in Qatar, zijn ingenieurs van de universiteit van Qatar momenteel druk in de weer om een “ artificiële wolk” te ontwikkelen. Hierdoor zouden spelers in koelere temperaturen kunnen spelen.

Met een afstandsbediening kan de wolk op een berekende plaats worden gepositioneerd, althans volgens het ontwerp. De wolk zal volledig bestaan uit licht carbonmateriaal en zal gevuld zijn met helium. Vier motoren van de "vliegende wolk" zullen functioneren door zonne-energie. Omdat de stadions zich relatief dicht bij elkaar bevinden, kan de wolk verplaatst worden naar elk stadion. Door het gebruik van deze artificiële wolk zullen de temperaturen koeler zijn op veldniveau en zullen zowel directe als indirect UV-stralen worden gefilterd. Kostprijs van de wolk: 500.000 Amerikaanse dollar, of 355.000 euro.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties