Antwerp beslist donderdag over toekomst van 11 spelers

Steurbaut Kersten
| 14 reacties
Antwerp beslist donderdag over toekomst van 11 spelers
Foto: © SC

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Voor veel spelers van tweedeklasser staat 31 maart met rood aangeduid in hun agenda. Dan hakt het bestuur van de oudste voetbalclub van het land belangrijke knopen door met het oog op volgend seizoen. Wie mag er blijven en wie moet er vertrekken?

Maar liefst elf spelers bij Antwerp zijn in juni einde contract en hebben een optie voor een verlengd verblijf. Ten laatste op 31 maart moet het rood-witte bestuur beslissen of de optie gelicht wordt of niet.Antwer

Dat de optie van Emmerik De Vriese gelicht wordt, zal niemand verbazen. De flankspeler flirt met Turkse interesse en zonder contractverlenging kan hij gratis bij een andere club tekenen.

Bart Van Zundert en Kevin Oris wachten rustig af, maar willen sowieso op de Bosuil blijven voetballen. “Ik ben hier graag”, zegt de verdediger in een gesprek met Voetbalkrant.com. "De club heeft nog geen kleur bekend, maar als ze nu nog niet weten wat ze aan mij hebben, wanneer dan wel.”

“Ik verwacht niet dat de club veel opties zal lichten, maar ik denk wel dat ik blijf. Ik hoop ook dat ze snel een beslissing nemen over Bart De Roover want deze club heeft continuïteit nodig.”

“Waarom zou ik niet blijven”, kaatst Oris de bal terug. “Antwerp heeft fantastische supporters. Als de optie niet wordt gelicht, zullen we wel eens praten. Op deze manier kunnen we ook gewoon doorgaan.”

Met zestien treffers lokt Oris misschien wel de interesse van eersteklassers. “Ik heb nog altijd de ambitie om op het hoogste niveau te spelen. Als dat niet zo is, kan je de schoenen beter aan de haak hangen. Maar ik zou liever met Antwerp de promotie afdwingen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties