Lombaerts: "Ik ga geen basisplaats opeisen"

Lombaerts: "Ik ga geen basisplaats opeisen"
Foto: © SC

Bij afwezigheid van Vincent Kompany staat morgen Nicolas Lombaerts centraal in de verdediging naast Daniel Van Buyten. De verdediger van Zenit Sint-Petersburg is net op tijd terug uit blessure om zich te bewijzen bij de nationale ploeg.

"Bewijzen? Ik hoop dat iedereen me al genoeg zien spelen heeft", verbeterde Lombaerts. "Ik hoop ook er niet op afgerekend te worden als ik eens een mindere wedstrijd speel. De coach weet wat hij aan me heeft. Ik wil me trouwens iedere week bewijzen."

Lombaerts neemt dan wel de plaats van Kompany in, maar vergeleken wil hij niet worden met de speler van Manchester City. Hij reageert zelfs ietwat kregelig als hem gevraagd wordt of hij zich klaar voelt om die plaats in te nemen. "Willen jullie me vergelijken met Kompany? Schrijf dat dan maar. Ik ben een ander type speler met andere kwaliteiten."

"Ik ben een andere speler dan Kompany, met andere kwaliteiten" (Lombaerts over concurrentiestrijd in de verdediging)

Toch aast de 26-jarige verdediger op een basisplaats, al lijken centraal de plaatsjes heel duur te worden. "Als de coach me op de linksachter zet, speel ik daar. Het zou nogal arrogant zijn om dat niet te willen doen. Na Kazachstan dacht ik dicht bij een basisplaats te staan, maar nu sta ik daar verder van af."

"Als ik niet speel, is dat natuurlijk niet leuk. Ik denk daar soms wel over na, maar ga nooit roepen dat ik een basisplaats opeis. Ik weet wel dat ik iedere keer klaar sta om te beginnen."

Toch komt hij elke keer met heel veel plezier de Rode Duivels vervoegen. En daar heeft hij toch wel wat voor over. "Ik heb mijn best gedaan om zo snel mogelijk hersteld te zijn van mijn blessure. Als de nationale ploeg er niet was geweest, had ik misschien wat meer mijn tijd genomen. Ja, ik ben klaar! Ik heb verleden week toch al 90 minuten met Zenit gespeeld en dat liep goed."

"Ik wil het gelijk van de fans bewijzen" (Lombaerts over de supportersenquête)

Tegen Azerbeizjan zullen de verdedigers alert moeten blijven, want één moment van onoplettendheid kan fataal zijn, zoals eerder Turkije al mocht ondervinden. "We mogen niet in dezelfde val trappen", knikt Lombaerts bevestigend. "We zijn echter gewaarschuwd door het verlies van Turkije. We zullen die ploeg zeker niet onderschatten."

"Wij zullen het spel nu moeten maken. Het voetbal naar voor zal dus beter moeten dan tegen Oostenrijk. Of dat met dezelfde opstelling kan? Ja, waarom niet. Eén van de verdedigende middenvelders kan dan wat hoger gaan spelen. Het is nog wat koffie dik kijken, want ik ken niemand van die mannen. Enkel hun coach, maar vanavond zullen we wel goed ingelicht worden."

Op Sporza konden de supporters hun ideale elftal samenstellen. Nicolas Lombaerts werd door hen aan Vincent Kompany gelinkt in het centrum van de verdediging. "Dat doet wel deugd als je zoiets leest. Dat is ook mijn opzet: de supporters hun gelijk bewijzen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties