Voetbalcel: Anderlecht manipuleert Kalendercommissie

Steurbaut Kersten
| 116 reacties
Voetbalcel: Anderlecht manipuleert Kalendercommissie
Foto: © SC

Jo Van Hecke, hoofd van de Voetbalcel bij het ministerie van Binnenlandse Zaken, haalt hard uit naar Anderlecht. Hij vindt dat de landskampioen de Kalendercommissie manipuleert.

Aanleiding voor de uitspraak is de competitiewedstrijd tussen Anderlecht en Standard van komende zondag. De Luikenaars willen niet dat de wedstrijd op zondag wordt afgewerkt, omdat AA Gent zo een dag extra rust krijgt voor de terugwedstrijd in de halve finale van de beker.

Normaal stond de topper op vrijdag geprogrammeerd, maar de gemeente Anderlecht schermde met het feit dat het Westland Shopping Centre op dat moment nog open is.

“Sommige clubs maken gebruik van de plaatselijke overheid om wedstrijden te laten verplaatsen, omdat dit hen sportief goed uitkomt”, is Van Hecke duidelijk in Het Nieuwsblad.

“De wedstrijd Anderlecht-Standard is uitgesteld voor een reden die niet ter zake doet', schrijft hij. Het Westland Shopping Centre is immers bij zowat alle wedstrijden van Anderlecht geopend. Zo ook op vrijdag 15 april, bij het bezoek van Racing Genk.”

Standard wil dat het Uitvoerend Comité van de bond vandaag een nieuwe datum bepaalt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties