Malinezen steunen Libië en Khadaffi

Manuel Gonzalez
| 5 reacties
Malinezen steunen Libië en Khadaffi
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Libië won afgelopen maandag met 3-0 van de Comoren Eilanden. De kwalificatiepartij voor de Africa Cup werd gespeeld in Mali.

De wedstrijd kon uiteraard niet doorgaan in Tripoli omwille van de oorlog in het land. De Afrikaanse bond wilde de partij uitstellen maar de Libische regering regelde iets met bondgenoot Mali. De interland zou uiteindelijk plaatsvinden in Bamako.

Libië won met 3-0 dankzij goals van Walid Elkhatroushi, Ahmed Wafa en Jamal Abdu Alla Mohamed. De stand bij de pauze was 1-0. Door deze zege staat Libië zelfs aan de leiding in zijn kwalificatiegroep.

"We dragen deze zege op aan de Libische bevolking die momenteel zwaar afziet", sprak kapitein Tariq Ibrahim al Tayib na de partij. "We hebben geen voorbereiding gehad op deze wedstrijd. Vrijdag kwamen we aan in Mali. Hier zagen we onze trainer voor het eerst. We waren twee dagen samen en speelden dan tegen Comoren."

Maar liefst 20.000 Malinezen kwamen opdagen voor de interland. Zij droegen allemaal spandoeken tegen de Westerse interventie in het land en steunden het huidige regime van kolonel Khadaffi. Enkele internationals uit de belegerde stad Benghazi konden de trip naar Mali niet maken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

African Cup of Nations

Nieuwste reacties