Wilmots: "Hazard moet leren dat talent alleen niet volstaat"

Wilmots: "Hazard moet leren dat talent alleen niet volstaat"
Foto: © SC

Dat Eden Hazard de voorbije interlands slechts een 20-tal minuten kreeg heeft zowel in België als Frankrijk voor veel commotie gezorgd. Assistent-bondscoach Marc Wilmots legde aan de RTBF uit waarom hij er niet instond.

 "Eerst en vooral is de concurrentie op zijn positie enorm", aldus Wilmots. "Daarnaast verwachten we van onze flanken dat ze zowel aanvallen als verdedigen. Dembele deed dat goed in Wenen en Chadli tegen Azerbeidzjan. Eden kan dat blijkbaar nog niet opbrengen."

"Sommigen zijn blind voor de gebreken van Hazard en wij zijn dat niet. Voetbal is een kwestie van evenwicht. De Franse pers ziet bijvoorbeeld enkel zijn acties. We hebben niets tegen Hazard, maar hij moet eveneens de regels respecteren. Kompany heeft die les geleerd onder Advocaat."

"Ik houd wel van Eden"
Wilmots neemt zichzelf ook als voorbeeld. "Hoe heb ik met Schalke de UEFA Cup gewonnen? Inter was individueel veel sterker, maar onze mentaliteit was heel sterk. Dat moet Eden leren. Dat wil niet zeggen dat ik niet van Eden houd. Ik heb Advocaat zelfs overtuigd om hem te laten blijven toen die vond dat hij niet scherp genoeg trainde en hem eruit wou gooien."

"Eden kan overal mee, maar hij moet leren dat hij ook moet trainen. Ik heb hem gezegd dat hij in Spanje of Engeland mee kan, maar dat talent alleen niet volstaat."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties