Juhasz: "Tchité is één van de beste aanvallers van België"

Juhasz: "Tchité is één van de beste aanvallers van België"
Foto: © SC

Er staan Anderlecht nog tien zware wedstrijden te wachten, te beginnen met Standard zondag. Verdediger Roland Juhasz ziet een open strijd in het vooruitzicht. "Alle zes ploegen maken nog kans op de titel", aldus de Hongaarse verdediger.

Juhasz was de afgelopen tien dagen op pad met de nationale ploeg van Hongarije. Al de commotie rond de play-offs is hem daardoor wat voorbijgegaan. "Ik heb het allemaal nog maar net gehoord. Jona (Legear) lichtte me in", aldus Juhasz. "Voor ons maakt het allemaal niet zo veel uit. Zaterdag of zondag spelen, wij zijn klaar."

Tegen Nederland kreeg Juhasz er negen om de oren in twee wedstrijden voor de EK-kwalificatie. "Nederland speelt op een heel hoog niveau. Onze eerste wedstrijd was niet goed, in de tweede was het al wat beter. Nederland speelt nog beter dan op het WK. Zij zijn favoriet in onze groep en wij vechten nog voor de tweede plaats."

"We praten niet meer over de transfer van Mbark" (Juhasz over het vertrek van Boussoufa)
Volgens Juhasz is het vertrek van Mbark Boussoufa ook geen item meer in de paars-witte kleedkamer. "Er wordt niet meer over gesproken. Ook zonder Mbark hebben we een goede ploeg. We zullen vechten voor de titel. Natuurlijk hebben we ook af te rekenen met veel blessures, maar dat mag geen excuus zijn."

De concurrentie belooft in ieder geval moordend te worden. "We zitten in een heel andere situatie dan vorige seizoen. De voorsprong is veel kleiner. Alle zes de ploegen kunnen nog aanspraak maken op de titel. De namen zijn natuurlijk ook anders, maar dat maakt niet zoveel uit. Vorig seizoen verdienden STVV, Kortrijk en Zulte Waregem ook hun plaats, maar voor de supporters zijn deze namen natuurlijk leuker."

"Zelfs als we niet goed spelen, tonen we de juiste mentaliteit" (Juhasz over de huidige manier van spelen)
De wedstrijd tegen Standard krijgt nu alle aandacht. "Verder dan één match denken we nog niet. Dus je hoeft niet te vragen of we de grote favoriet zijn. Da t zullen we gaandeweg wel ondervinden. Nee, na het drieluik Standard-Brugge-Genk zal er nog niets beslist zijn."

De wedstrijd tegen Gent kan de kentering geweest zijn. "Ik hoop het in ieder geval. Maar zelfs als we geen goede wedstrijd spelen, hebben we dit seizoen al laten zien dat we wel de juiste mentaliteit hebben."

Praters
Bij Standard zijn er een paar spelers die ze bij Anderlecht goed kennen. Jelle Van Damme, maar ook ene Mémé Tchité, de man die op alle momenten kan toeslaan. "Ik heb één jaar samen met hem gespeeld. Hij maakte hier naam en verdiende zo een grote transfer naar Spanje. Hij is één van de beste aanvallers van België. Hij heeft altijd iets extra in huis."

"Mémé wacht het juiste moment af om toe te slaan, maar onze verdediging doet het ook niet mis dit seizoen. Rond de zestien is hij dodelijk. We kennen hem. Daarbij: Standard is meer dan Mémé alleen."

Anderlecht heeft meer dan ooit leiders nodig en heeft die ook vindt Juhasz. "Vooraan praat Tom De Sutter heel wat, hij dirigeert. Ook achteraan praten we voldoende. Vooral Proto ja, maar dat is normaal met zijn Italiaanse roots. (lacht)"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties