Coosemans: "Op karakter teruggekeerd"

Nico Wieme
| 11 reacties
Coosemans: "Op karakter teruggekeerd"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Colin Coosemans toonde ook in het Ottenstadion dat hij het vertrouwen van zijn bestuur waard is. De Clubdoelman hield zijn team enkele keren overeind, maar wist niet goed welk gevoel overheerste na afloop. "Direct na de match is dat moeilijk te zeggen."

Gent startte met veel druk naar voren en dat had ook Colin Coosemans gezien. "We moesten in de beginfase achteruit. Het is jammer dat we dan juist op een stilstaande fase op achterstand komen. Gelukkig speelde de rode kaart van Yaya Soumahoro in ons voordeel. Iedereen dacht na die 1-0 dat Gent makkelijk zou winnen, maar wij zijn op karakter teruggekeerd."

In de eerste helft hield de Gentenaar in Brugse loondienst zijn netten schoon op een hard schot van Elimane Coulibaly. "Dat was een noodzakelijke reflex. Hij hield zich in, waardoor ik op het verkeerde been stond. Op het laatste moment moest ik nog van richting veranderen."

Coosemans vond dat beide ploegen aanspraak konden maken op de zege. "Gent en Club hebben kansen genoeg gehad om het pleit te beslechten. Op Gent is het altijd moeilijk om te winnen. Ik weet dan ook niet goed of ik tevreden moet zijn met dat punt of niet."

Goede ref

Ref Jean-Baptiste Bultynck speelde een opvallende rol in deze topper, iets waar de Clubgoalie een uitgesproken mening over had. "Chapeau voor de ref dat hij zich niet heeft laten meeslepen door het thuispubliek. De Buffalo's zochten nadrukkelijk die strafschop en daar is de scheidsrechter niet ingetrapt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties