Leye haalt uit naar voetbalbeleid: "Wat een circus"

Ruben Philippe
| 15 reacties
Leye haalt uit naar voetbalbeleid: "Wat een circus"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bij Standard zijn ze lang onzeker geweest over hun deelname aan play- off I. Bovendien werd de topper tegen Anderlecht meermaals verplaatst. "Wat een circus", zucht Standard-speler Leye.

In aanloop naar de topper tussen Standard en Anderlecht was er veel te doen rond de datum van de wedstrijd. Eerst stond de wedstrijd op zondag gepland, nadien op zaterdag. Uiteindelijk wordt er toch op zondag gespeeld. "In België zijn er altijd wel verrassingen met de kalender. Dat is helemaal niet nieuw", klaagt Mbaye Leye in La Dernière Heure

De aanvaller van Standard is helemaal niet te spreken over de manier waarop het Belgisch voetbal wordt geleid. "Het is een weerspiegeling van de politiek. Veel te veel verschillende ideeën", vergelijkt de aanvaller. "Bovendien is België ook nog eens het enige land waar de regels tijdens het seizoen veranderd worden."

Ook de competitieformule blijft een hekelpunt. "Het doel van de clubs en de televisie is het maximale aan geld binnenhalen. Het Belgisch voetbal wordt geleid door ambtenaren, mensen die rustig achter hun bureau zitten", haalt Leye nog eens uit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties