Ajax wint, Vleminckx verliest Gelderse derby

Michiel Derwael
| 2 reacties

Ajax, zonder Belgen in de basis, heeft een turbulente week afgesloten met een 3-0-winst tegen Heracles Almelo. De Amsterdammers blijven in het spoort van koploper FC Twente. NEC wist de Gelderse derby niet te winnen.

Ajax, zonder Vertonghen en Alderweireld, had zonder goed te voetballen het betere van het spel, maar sprong slordig om met de doelpogingen. Mounir El Hamdaoui verzuimde om na acht minuten de score te openen. Ook Lorenzo Ebecilio en Miralam Sulejmani konden de thuisploeg voor rust niet aan een voorsprong helpen.

Op het uur brak de wedstrijd open na een gigantische blunder van doelman Pasveer. Oleguer kon de score openen. Siem de Jong en invaller Aras Özbiliz dreven de cijfers nog op tot 3-0.

Vitesse-NEC 2-1

NEC, met Vleminckx in de basis, heeft de Gelderse derby op het veld van Vitesse verloren met 2-1. Bony bracht Vitesse al na twaalf minuten op voorsprong. De aanvaller profiteerde van een fout van Bram Nuytinck.

NEC nam de wedstrijd in handen en kon dreigen via een vrije trap van Lasse Schöne, maar de bal belandde op de bovenkant van de lat. De verdiende gelijkmaker kwam er door John Goossens, die in de 66ste minuut vanaf twintig meter hard uithaalde. Tien minuten voor tijd greep Vitesse alsnog de volle pot. Na goed voorbereidend werk van Aissati knikte Pedersen de bal tegen de netten