Eredivisie: FC Twente alleen aan de leiding

Melissa Maes
| 14 reacties

FC Twente heeft een goede zaak gedaan door te winnen van de directe concurrent, PSV. Nu staan de Tukkers alleen aan de leiding met nog vijf speeldagen te gaan. Feyenoord verliest opnieuw, AZ blijft stevig op de vierde plek.

FC Twente – PSV 2-0

Theo Janssen en Bryan Ruiz raakten op tijd fit voor de topper tegen PSV. “Het thuisvoordeel kan een grote rol spelen”, zei Michel Preud’homme nog voor de wedstrijd. Onze landgenoot kreeg gelijk.

Na een uur kwam Bryan Ruiz onder luid applaus op het veld. Na drie minuten passeerde de Costa Ricaan Marcelo die hem tegen de grond werkte. Janssen legde de bal op de stip en trapte zonder problemen de 1-0 binnen. Acht minuten voor tijd was het opnieuw Janssen die zorgde voor het tweede doelpunt van de wedstrijd.

Door de zege delen de Tukkers een gevoelige tik uit aan hun concurrent. Vijf speeldagen voor het einde neemt FC Twente de koppositie over van PSV.

Feyenoord – AZ 0-1

Na een nieuwe verliespartij mag Feyenoord de droom voor een Europees ticket opbergen. AZ is daarentegen nog volop in de race voor een plek in de Europa League dankzij hun vierde plaats.

De wedstrijd valt in enkele woorden samen te vatten: rommelig, veel balverlies en veel misverstanden. Beide ploegen hadden moeite om een fatsoenlijke aanval op te zetten. Net voor de rust kon Charlison Benschop toch voor de voorsprong zorgen met een droog schot in de korte hoek.

Gill Swerts kreeg in de tweede periode nog rood nadat hij Maarten Martens zwaar onderuit haalde. De middenvelder moest per brancard van het veld. Feyenoord had met tien man niets meer af te dwingen.