Maric: "De volgende stap is een Belgische topclub"

Jelle Vereecke
| 82 reacties
Maric: "De volgende stap is een Belgische topclub"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lokeren speelde een sterk seizoen en zag dat beloond met een ticket voor play-off I. Aan de basis van het succes op het veld: een stevige verdediging. Mijat Maric is één van die sterkhouders achterin.

"Ooit was ik een grote belofte van het Zwitserse voetbal", zegt de Zwitser met Kroatische roots in S/VM. "Maar vroeger was ik veel te goedgelovig. Ik vertrouwde op de zogenaamde goede intenties van bepaalde mensen. Maar in het voetbal bestaat dat helaas niet. Uiteindelijk kwam ik toch in de Serie B terecht, bij AS Bari."

"Ik had geen naam, ook al trok ik er naartoe om een vedette te worden", zegt Maric. "Maar trainer Antonio Conte hield vast aan zijn centrale duo nadat ik terugkwam uit blessure. Dan nam ik een groot risico door naar Eupen te trekken. Daar werd ik aanvoerder, een hele eer voor mij. We promoveerden, maar ik voelde dat ik het ijzer moest smeden toen het heet was. Voor mijn persoonlijke ontwikkeling moest ik gewoon een stap hogerop zetten."

Belgische topclub

"Ik verkoos Lokeren boven Germinal Beerschot, KV Mechelen, FC Basel en FC Twente omwille van het langetermijnproject dat me werd voorgehouden door Peter Maes en Willy Reynders", vertelt de centrale verdediger. "Ze straalden ongelooflijk veel ambitie uit en mijn speelkansen waren er ook groter dan bij Twente."

"Ik droom van de nationale ploeg", zegt Mijat Maric. "Maar om me in de kijker te spelen moet ik naar een Belgische topclub. Mochten Anderlecht, Club Brugge of Standard interesse hebben, dan kan er altijd gepraat worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties