KVV.Zelzate Kampioen in tweede provinciale.

Hendrik De Vriesere
KVV.Zelzate Kampioen in tweede provinciale.
Foto: © SC

Na een drie jaar fusie is de doelstelling bereikt, het was geleden van 1966 dat Zelzate nog in de 1ste provinciale speelde. Ze konden voor eigen publiek met 2-0 winnen van Bazel, het was een hoogdag voor sponsors,bestuur en hun spelers want groen wit onder leiding van Kurt Mertens is de titel binnen

KVV-Bazel  2-0

 

Na drie jaar fusie is de doelstelling bereikt, KVV gaat  naar 1° Provinciale

 

Een mooie zomerse dag, de talrijke opgekomen sympathisanten met de nodige attributen, gaande van drums, sirenes, discobar, de belofteploeg die reeds voor de wedstrijd de stemming opfleurden met vuurwerk en de opkomst van talrijke jeugdspelertjes die de spelers van beide ploegen vergezelden bij het opkomen van het terrein, kortom de sfeer en de geladenheid om de titel te veroveren was alom aanwezig.

Bazel dat theoretisch nog één punt nodig had om het behoud te verzekeren liet in de eerste helft duidelijk merken dat dit  punt de optie was, waarvoor ze naar de kanaalzone waren afgezakt. Met constant vijf à zes man achteraan waarvan steeds 2/3 man in de buurt van topscorer, Niek Van Sprundel.

De spelers van KVV waren reeds om 11u00 samengekomen om  gezamenlijk het middagmaal te gebruiken. Ze leken allen zeer rustig maar op het veld bleek later,  dat er toch nervositeit  in de rangen aanwezig was. Ze probeerden te geforceerd de openingstreffer na te streven met veel lange ballen die hun doel niet bereikten  of door de versterkte verdediging van de tegenstander ontmanteld werden.

Na de rust werd er uit een ander vat getapt en probeerde men meer al voetballend naar voor te trekken.

Dit resulteerde in kansen voor Hakim Boucheta en Niek Van Sprundel die door de keeper vooralsnog werden gered.

Op het uur was er de ontlading. Keeper, Timmy Van Lombergen weerde een kopbal van Niek uit zijn doel waarbij de bal in de voeten van Hakim belandde,  die de bal tegen de touwen trapte, het feest kon beginnen.

Bazel moest nu de verdedigende stelling ruilen om op zoek te gaan naar de gelijkmaker, dat bezorgde KVV op het middenveld meer ruimte en werd door Hakim benut om  zijn tweede doelpunt van de dag te scoren. Het feest schoot nu compleet op gang en was het enkel nog de minuten rond  spelen.

Door het mooie weer bleef de feestroes op het terrein  duren en al was het al een hele tijd donker geworden,  de polonaise bleef maar verder de vreugde beheersen.

Besluit: Al had de naaste belager en topfavoriet, Lovendegem op papier misschien  de talentrijkste ploeg, de correlatie van KVV heeft er over het ganse seizoen gezien, voor gezorgd dat de titel een verdiende bekroning is. De strafschoppen die volgens sommige bronnen al te gemakkelijk werden geblazen waren stuk voor stuk op snelheid  afgedwongen en werden zelden op protest van de tegenstanders  onthaald.

Doelpunten:

1-0: 59’-Hakim Boucheta

2-0: 81’-Hakim Boucheta

Opstelling: De Vleesschouwer Frederique-Hebberecht Joachim-Druwé Kevin-Mortier Kevin-(De Letter Niko)- Vandevyvere Kjell- Janssens Kristof-Boucheta Hakim(Longueville Derrit)-Hebberecht Joren-Van Sprundel Niek-Ost Mathieu-Radwidjan Darry(Ost Christophe)

 

Clubnieuws :

Gekwetst:

                   Tom De Neve: Begonnen met trainen

Noam Dierickx: Hernam bij de beloften maar moest met een hoofdwonde die diende genaaid te worden terug afhaken

Stephen Cox: Spierscheur

 

Geen geschorsten

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (2A)

Nieuwste reacties