31 matchen in 31 dagen: Precies op de helft

Ruben Philippe
| 0 reacties
31 matchen in 31 dagen: Precies op de helft
Foto: © SC

Is er een overaanbod aan voetbal tegenwoordig? Als je het aan Thomas Rensen vraagt zeker niet. De 29- jarige Nederlander uit Hilversum is aan een huzarenstukje begonnen: 31 wedstrijden in 31 dagen. En dat in achttien verschillende landen. U leest hier dagelijks zijn avonturen.

Ik heb nu zestien wedstrijden gezien en als alles goed verloopt, zie ik de komende zestien dagen nog eens zestien wedstrijden. Ik zit nu dus precies op de helft. Nee, we gaan niet nu al halverwege terugblikken wat het mooiste was, of vooruit kijken met de vraag waar ik me nog op verheug. Belangrijk is dat het nog steeds leuk is! Vanavond naar Metz, voor een wedstrijd in de tweede divisie van Frankrijk. Ik ga er een kaartje aan de kassa kopen, en dan lekker in het Franse zonnetje wedstrijd zeventien zien.

Gisteren was ik bij de tweede wedstrijd in een Europese competitie op rij voor mij. In Nederland hadden we het geluk om twee kwartfinalisten te hebben in de Europa League. Dat is nu ook weer over, maar voor mijn reis kwam het goed uit. Zodoende zat ik bij PSV-Benfica. Op het moment dat de Eindhovenaren, met Stijn Wuytens, 2-0 voorstonden, werd het nog even spannend.

Daarna waren er twee belachelijke beslissingen van de scheidsrechter die beide keren een doelpunt betekenden. Al las ik achteraf in de krant en op teletekst niets over deze beslissingen, dus ik zal wel partijdig gekeken hebben naar de wedstrijd. Zonde was het wel… en voor mij is het weer terug naar competitie- en binnenlandse bekercompetitie.

En daarbij kan ik nog wel wat hulp gebruiken. Woensdag wil ik namelijk naar de thuiswedstrijd van RC Genk gaan, tegen Club Brugge. En zoals ik steeds doe, wil ik rond de wedstrijd een fan ontmoeten van de lokale club, om met hem of haar naar de wedstrijd te gaan.  Als ik daarna nog een bank krijg om op te slapen, is het helemaal ideaal. Dus, ken of ben je een Genk –supporter?  Laat het me weten via thomas@31matches.eu. Bedankt!

Dit weekend naar AC Milan-Sampdoria en Basel-Grashoppres dus mooie reis- en voetbalverslagen komen er zeker weer aan!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties