Boussoufa: "Rusland heel wat fysieker dan België"

Boussoufa: "Rusland heel wat fysieker dan België"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Mbark Boussoufa heeft er zijn eerste maand in Rusland opzitten. Naast verjaardagsfeestjes en dergelijke moest er ook gevoetbald worden. En de kleine Marokkaan ondervond dat het er in Rusland helemaal anders aan toegat dan in België.

"Voorlopig heb ik vooral de indruk dat het hier allemaal fysieker is dan bij Anderlecht in de Belgische competitie", zegt Boussoufa op de website sports.ru. "De match op Tomsk was bijzonder hard: op een slecht bespeelbaar veld was het lastig voetballen. Men had mij verteld dat er heel wat matchen zijn waar fysieke kracht de bovenhand haalt op het voetballende vermogen. Ook tegen topploeg Kazan was het vooral een fysieke strijd."

"Gelukkig zijn er ook heel wat teams die wel in de eerste plaats willen voetballen. Bovendien kom ik ook een paar oude bekenden tegen. Bij de match tegen Spartak Moskou, die we met 2-1 wonnen, liep ik mijn vriend Nicolas Pareja nog eens tegen het lijf op een voetbalveld. We kwamen allebei in 2006 naar Anderlecht en hij bleef twee jaar. Dan trok hij naar Espanyol en nu dus Spartak. We zijn altijd wel in contact gebleven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Russische Premier League

Nieuwste reacties