Kompany kan Liverpool in Europa helpen

Yves Dekoning
| 7 reacties
Kompany kan Liverpool in Europa helpen
Foto: © SC

Manchester City kan Liverpool aan Europees voetbal helpen. De Reds zijn momenteel zesde en moeten hopen dat de Citizens de FA Cup winnen en niet bij de eerste vier eindigen.

Als Liverpool zesde blijft, dan moet het in de finale van de FA Cup gaan supporteren voor Manchester City. De ploeg van Vincent Kompany neemt het daarin op tegen Stoke City. In Engeland mogen de eerste vier van de Premier League naar de Champions League het volgende seizoen. De vijfde en de winnaars van de League Cup en de FA Cup gaan naar de Uefa League.

De League Cup is gewonnen door Birmingham. Als Manchester City de FA Cup wint en zich ook plaatst voor de Champions League, dan speelt verliezend finalist Stoke Europees. Als de Citizens de FA Cup winnen en vijfde worden, dan speelt de zesde Europees. Liverpool is nu zesde, met een ruime achterstand op de top vijf.

Hierdoor krijgt de voorlaatste speeldag een extra dimensie. Dan speelt Liverpool namelijk tegen Tottenham. De Spurs vechten met Man City voor de vierde plaats. Op dat moment kan Liverpool dus beter verliezen tegen Tottenham. Door te winnen zouden ze immers hun eigen kansen om Europees voetbal te halen een flinke knauw kunnen geven.

Liverpool kan ook nog ingehaald worden door Everton of Bolton. Beiden moeten nog tegen Man City en hebben dus een extra reden om dat duel te winnen. Het kan nog heel spannend worden in Engeland. Birmingham, geplaats voor Europa dankzij de League Cup vecht overigens nog tegen de degradatie. De kans bestaat dus dat we volgend seizoen een ploeg uit the Championship in Europa zien.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties