31 matchen in 31 dagen: Leuk, die Belgische play-offs

31 matchen in 31 dagen: Leuk, die Belgische play-offs
Foto: © SC

Is er een overaanbod aan voetbal tegenwoordig? Als je het aan Thomas Rensen vraagt zeker niet. De 29- jarige Nederlander uit Hilversum is aan een huzarenstukje begonnen: 31 wedstrijden in 31 dagen. En dat in achttien verschillende landen. U leest hier dagelijks zijn avonturen

Een vol stadion, een spannend slot van de competitie en nog zes topwedstrijden op het programma. Je kunt misschien tegenstander zijn omdat het sportief oneerlijk is, leuk is die kampioenencompetitie voor een neutrale supporter wel. Hoe is het mogelijk dat opeens Standard Luik weer meedoet voor de titel? Waar normaal in Nederland de Belgische competitie voor kennisgeving wordt aangenomen, zijn er nu toch meer mensen die even kijken wat de uitslag was van die wedstrijd van gisteren.

En ook in Genk zat de sfeer er goed in. Twee dagen van tevoren waren er nog gewoon kaartjes te koop online, toch gaf het stadion een uitverkochte indruk. Met een snelle wedstrijd, die op en neer ging, had ik een van de leukere wedstrijden van mijn Tour te pakken. Dat de thuisploeg dan wint, maakt het vaak wel zo gezellig. Wel opvallend dat de trainer zich bemoeit met de tussenstanden op de scoreborden!

Qua reis krijg je een beetje het heen-en-weer-gevoel. Woensdagochtend nog in Wenen en dan via Genk naar het in Zuid-Duitsland gelegen Freiburg… Ik zie behoorlijke stukken van Duitsland, kan ik wel zeggen. En ook het station van Luik ken ik inmiddels vrij goed. Na drie wedstrijden in België was dit wel de laatste voor me. De komende dagen gaan me brengen naar Luxemburg, Nederland, Duitsland, Slovenië, Hongarije en Zwitserland. Mooie wedstrijden wachten op me!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties