Interview Delorge: “Omkoopschandaal was smet op mijn carrière”

Onbekend Onbekend
| 1 reacties
Delorge: “Omkoopschandaal was smet op mijn carrière”
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Roda JC Kerkrade swingt. Eens te meer na de ruime 5-2-zege van de Limburgers op provinciegenoot VVV Venlo én de huidige zesde plaats in het klassement. Eén van de steunpilaren in het elftal van trainer Harm van Veldhoven is de 31-jarige middenvelder Laurent Delorge.

De club uit Kerkrade drijft al sinds enige tijd op een echte hype. “Sinds anderhalf jaar gaat het echt wel goed met Roda. Het publiek krijgt waar voor zijn geld en we trachten te zorgen voor spektakel. Dat fantastische doelpunt van Kah is daar het bewijs van. Het publiek komt ook in grote getale afgezakt naar de thuiswedstrijden. Er heerst dan ook heel wat positivisme rondom deze club.”

"Meedoen voor vierde plaats"

Dat positivisme leidt tot een gezonde ambitie bij de Nederlands-Limburgse club. “We wisten dat we de laatste vier wedstrijden van het seizoen nog een gunstig programma hadden om nog mee te doen voor die vierde plaats. Makkelijk zal het zeker niet worden, want we moeten al vijf punten inhalen op AZ.  Het enige wat we kunnen doen is elke wedstrijd winnen en dan zien we wel waar we eindigen.”

"Europa League kunnen halen"

De ex-speler van Lierse SK en Anderlecht moest niet lang nadenken over een contractverlenging. “Zowel de club als ik zijn tevreden. Ik wil de laatste jaren van mijn carrière nog zo veel mogelijk aan voetballen toekomen en dat kan bij Roda. De keuze was dan ook snel gemaakt. Het is een leuke club en de spelersgroep maakt jaarlijks nog progressie. Ik hoop dat we nog een mooi seizoenseinde kunnen hebben en misschien zelfs  Europa League kunnen halen. Je weet maar nooit in voetbal.”

"Terugkeer België niet aan de orde"

De 31-jarige Delorge ziet het alleszins niet zitten om nog terug te keren naar België. “Een terugkeer naar België is niet aan de orde. Ik vind de competitie in Nederland veel interessanter en ook qua spel ligt het me beter. Hier wordt veel opener gespeeld. Je krijgt meer ruimten en er wordt aanvallend gevoetbald. Ook de accommodaties en de sfeer spreken me meer aan.  Ik heb het hier goed naar mijn zin en zie dan ook weinig reden om terug te keren.”

"Omkoopschandaal smet op carrière"

“Het omkoopschandaal was toch wel een smet op mijn carrière. Al moet ik wel zeggen dat ik daar de laatste tijd niet meer veel aan denk. Ik ga gewoon door met wat ik bezig ben en dat is voetballen.  Bij het Belgisch gerecht zal dat omkoopschandaal misschien nog wel wat spelen, maar ik heb er alle vertrouwen in dat dat goed afloopt”, besluit de inwoner van Maastricht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties