Barcelona wint moeizaam van Osasuna

Michiel Derwael
| 11 reacties

FC Barcelona speelde tegen Osasuna één van zijn mindere wedstrijden, maar de drie punten werden wel thuis gehouden. De Catalanen wonnen het duel met 2-0. De doelpunten kwamen op naam van Villa en Messi.

Barcelona-trainer Guardiola gunde enkele basisspelers, waaronder Piqué, Iniesta en Messi, rust. Toch startte Barcelona sterk aan de wedstrijd en kreeg meteen een goede kans via Villa. Maar de poging van de aanvaller was niet succesvol.

In de 24ste minuut opende Villa dan toch de score. De aanvaller gleed een voorzet van Jeffrén Suarez binnen. Osasuna, dat zestiende staat in de Primera Division, kreeg zelf nog een aantal uitstekende kansen, maar Victor Valdes lag steeds in de weg.

Ook in de tweede helft stelde de wedstrijd niet veel voor. Invaller Lionel Messi zorgde voor het enige hoogtepunt door de score te verdubbelen. De Argentijns schoot zijn 31ste van het seizoen binnen na een voorzet van Dani Alves.