Chelsea blijft in het spoort van United

Michiel Derwael
| 7 reacties

Chelsea versloeg zaterdag in eigen huis West Ham met 3-0. Fernando Torres scoorde zijn eerste doelpunt in dienst van The Blues. De aanvaller moest wel genoegen nemen met een plaats op de bank. Door de zege naderen de manschappen van Ancelotti tot op zes punten van koploper Manchester United.

Carlo Ancelotti koos in de thuiswedstrijd tegen West Ham United voor Didier Drogba in de spits, waardoor Torres genoegen moest nemen met een plaats op de bank. Chelsea was de betere ploeg, maar kon pas op slag van rust het overwicht verzilveren. Een uitstekende voorzet van Ashley Cole werd door Frank Lampard hoog in het doel getrapt.

In de tweede helft kwam West Ham meer in de wedstrijd en creëerde enkele kansen, maar de afwerking ontbrak. Vijf minuten voor tijd besliste Fernando Torres, met zijn eerste doelpunt voor Chelsea, de wedstrijd. Op aangeven van Anelka  schoot de Spanjaard het leer met links binnen. Malouda zorgde in blessuretijd voor de 3-0 met een prachtig afstandsschot.

Door de zege blijft Chelsea in het spoor van Manchester United. De Londense club komt tot op zes punten van de koploper. West Ham blijft laatste in de Premier League.