STVV niet akkoord met 'gezamelijke verkoop tv-rechten'

STVV niet akkoord met 'gezamelijke verkoop tv-rechten'
Foto: © SC

Volg STVV nu via WhatsApp!

De Pro League besliste gisteren om de tv-rechten toch gezamelijk aan te bieden bij de tv-zenders. Er was een tweederde meerderheid van 11 tegen 5, maar STVV gaat niet akkoord, laat de club weten op zijn website.

STVV gaat niet akkoord gaan met de voorstelling van dit dossier. De rechten voor de uitzending zijn private rechten waarover ieder lid van de Jupiler Pro League beschikt zolang er niet beslist is dat het gebruik ervan wordt overgedragen aan de gemeenschap van clubs. Dit principe wordt tevens herhaald bij het begin van de conventies die aan de basis liggen van dit onderwerp de afgelopen zes seizoenen.

De Voorzitter van de Pro League - hopend op een onderhandelde oplossing - heeft in het verleden reeds het private karakter van uitzendingrechten of beeldrechten toegestaan. Dit kan des te minder gecontesteerd worden dat sommigen hebben voorgesteld om de statuten van de VZW te wijzigen om die rechten die nu privatief zijn, collectief te maken. Dit privatief karakter wordt trouwens bevestigd via het officieus advies van de algemeen auditeur van de Raad van de Mededinging op 19 april jl..

Dit dossier voorleggen als zou het de collectieve verkoop van de rechten zijn goedgekeurd door de 16 clubs van de Jupiler Pro League is misplaatst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties