Wat kan Barcelona in een bomvol Bernabéu?

Bart De Wilde
| 138 reacties
Wat kan Barcelona in een bomvol Bernabéu?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond vindt de tweede halve finale plaats in de Champions League. Real Madrid ontvangt FC Barcelona in een bomvol Bernabéu.

In de vorige twee Clásicos koos Real-coach José Mourinho ervoor zijn verdediging te versterken. Verdediger Pepe stond op het middenveld als extra breker. Het plannetje van Mourinho werkte, want Real won de Copa Del Rey en speelde gelijk in de competitie.

Aan vertrouwen zal het de Koninklijke niet ontbreken. De ploeg won vorig weekend  met 6-3 van Valencia, de derde in de stand. In de Champions League verloor de ploeg nog geen punten thuis en scoorde het minstens twee keer in elk thuisduel. Real kreeg ook nog geen doelpunt tegen in het eigen Santiago Bernabéu.

Mourinho moet het vanavond doen zonder de gekwetste Sami Khedira en de geschorste Ricardo Carvalho.

Barcelona
De ploeg uit de Catalaanse hoofdstad is ook in goede doen. Het verloor dan wel de Copa Del Rey, maar staat nog altijd eerste in de Spaanse competitie. Vorig weekend won de ploeg met 2-0 van Osasuna en vond David Villa eindelijk de weg naar het doel terug. De Spaanse topspits had al 900 minuten niet meer gescoord.

In de Champions League won Barcelona zeven keer, speelde het twee keer gelijk en verloor het één keer. Met die statistieken mogen we hopen op een schitterende match tussen beide Spaanse grootmachten.

Barcelona heeft wel een pak meer afwezigen: Naast Andrés Iniesta mist de topclub ook Gabriel Milito, Andrade Maxwell, Correia Adriano, Bojan Krkic en Eric Abidal.

José Mourinho ervoor zijn verdediging te versterken. Verdediger Pepe stond op het middenveld als extra breker. Het plannetje van Mourinho werkte, want Real won de Copa Del Rey en speelde gelijk in de competitie.">U kan de wedstrijd hier live volgen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties