Barcelona gaat verrassend onderuit

Barcelona  gaat verrassend onderuit

FC Barcelona heeft niet geprofiteerd van de nederlaag van Real Madrid. De Catalanen verloren zaterdagavond voor de tweede keer dit seizoen. Op bezoek bij Real Sociedad ging Barça verrassend met 2-1 onderuit.

Barcelona-coach Guardiola gunde enkele spelers rust en stelde met Gérard Pique, Xavi en Lionel Messi slechts drie spelers op die beschikken over een basisplaats. Barcelona speelde een goede eerste helft en had geen moeite met Sociedad. De Catalanen namen dan ook terecht de leiding na een doelpunt van Thiago Alcántara.

In de tweede helft liep het verkeerd bij  Barcelona en Real Sociedad  profiteerde daar optimaal van. Twintig minuten voor tijd maakte Diego Ifrán de verdiende gelijkmaker. Na een benutte penalty van Xabi Prieto in de 83ste minuut hield Real Sociedad de drie punten thuis.

Barcelona had bij winst een goede stap kunnen zetten richting de titel. Ondanks de nederlaag bedraagt  de voorsprong op Real Madrid nog  acht punten. De Madrilenen verloren eerder op de dag al met 2-3 van Real Zaragoza.