Grijpt Anderlecht laatste kans tegen RC Genk?

Robby Morren
Robby Morren
| 278 reacties
Grijpt Anderlecht laatste kans tegen RC Genk?
Foto: © SC

Anderlecht speelt in de Cristal Arena met het mes op de keel want bij een nederlaag moeten de Brusselaars hun titelambities opbergen. Genk kan op zijn beurt een gouden zaak doen in de titelstrijd. Alle ingrediënten voor een spetterende voetbaltopper zijn aanwezig.

De Limburgers stellen alles in het werk om de druk af te houden maar alles wijst er wel op dat het mislopen van de titel een teleurstelling zou zijn. Bij winst tegen Anderlecht heeft Genk aan een overwinning thuis tegen Standard genoeg om zich de nieuwe kampioen te noemen.

Racing Genk zit in een positieve drive na een 9 op 9 en speelt thuis heel sterk. Anderlecht heeft op zijn beurt de statistieken mee want het het is al van 8 februari 1998 geleden dat Genk thuis nog eens van paars-wit kon winnen. Bovendien trok Genk in 21 duels met Anderlecht slechts 2 keer aan het langste eind, Anderlecht won 13 keer.

Genk-coach Vercauteren kan niet rekenen op de geblesseerde Barda en posteert Buffel op de rechterflank. Verder behoudt Vercauteren het vertrouwen in de ploeg die 9 op 9 pakte. Nadson behoudt zijn plaats op het middenveld en David Hubert neemt plaats op de bank, net als Vanden Borre.

Anderlecht moet het stellen zonder zijn leider op het middenveld Lucas Biglia maar recupereert wel Juhasz die terugkeert uit schorsing. Trainer Ariël Jacobs laat Kouyaté en Kljestan op het middenveld opereren en brengt De Sutter in de plaats van Veselinovic. Deschacht zit op de bank.

Volg de wedstrijd van minuut tot minuut live bij ons...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties