D'Onofrio: "Objectief blijft tweede plaats"

Nico Wieme
| 16 reacties
D'Onofrio: "Objectief blijft tweede plaats"
Foto: © SC

Standard won woensdag met het kleinste verschil op Lokeren. Een gevleide zege, al dacht Dominique D'Onofrio daar anders over. "We hebben op karakter gewonnen. We kunnen niet iedere match domineren."

Dominique D'Onofrio had ook gezien dat de Rouches het niet onder de markt hadden met een gretig spelend Lokeren. "Een verplaatsing naar Lokeren is altijd moeilijk voor ons. Dit was onze moeilijkste match tot nu toe in de play-offs. We hebben die op karakter gewonnen. Je mag niet van ons verwachten dat we elke match zullen domineren. We moeten gewoon geconcentreerd blijven. Dit is in ieder geval een ploeg die nog honger heeft."

De T1 van de Luikenaars moest door de blessure van Mehdi Carcela wat sleutelen aan zijn basisploeg. "Iedereen in ons team is belangrijk. Axel Witsel kan perfect op rechts spelen, hij is zeer polyvalent. Ook Réginal Goreux heeft zijn kwaliteiten. Met een fraaie trap bezorgde hij ons de drie punten. Ik ben zeer blij voor hem."

Objectief tweede plaats

D'Onofrio toonde zich zeer tevreden over het verloop van deze play-offs. "In acht matchen leden we nog geen enkele nederlaag. Het objectief blijft die tweede plaats en het daaraan verbonden ticket voor de voorronde van de Champions League. Wij hebben dezelfde kansen op de titel als KRC Genk en Anderlecht. We moeten het match per match bekijken. In principe recupereer ik Carcela tegen Anderlecht. Tegen Lokeren had hij kunnen spelen, maar ik wou geen risico nemen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties